Társoldalunk:
Hírlevél

Christian Horner felnéz a Mercedes csapatfőnökére

2022.03.22. 19:31

A napokban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kiállt a nyilvánosság elé, és megosztotta, hogy régóta pszichiáterhez jár mentális problémák miatt. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nagyon fontos dolog beszélni erről, és rendkívül bátornak tartja Wolff-ot, hogy megosztotta ezt a világgal.
Horner szerint minden elismerés megilleti az osztrák szakembert, amiért segít felhívni a figyelmet a mentális problémákra a saját történetén keresztül.

Toto Wolff nemrégiben osztotta meg a brit The Times-szal, hogy már több, mint 500 órányi pszichiátriai terápiás foglalkozáson vett részt 2004 óta.
Le a kalappal Toto előtt, hogy volt bátorsága beszélni a mentális egészséggel kapcsolatos problémáiról- mondta Horner a bahreini versenyhétvégén.

"Mostanában sokkal több figyelem irányul erre a témára is, tisztában vagyunk vele, foglalkozunk vele, és igyekszünk produktívan kezelni a csapaton belül is. Szerencsés vagyok, mert nem voltak még hasonló problémáim, de voltak olyan barátaim akik nehezebb időszakokon mentek keresztül.Tisztában vagyok vele, hogy mennyire fontos figyelmet fordítani rá, és talán még fontosabb felhívni mások figyelmét is a problémára. Azt hiszem az egy rendkívül pozitív dolog, ha képes vagy beszélni róla.

A Mercedes csapatfőnökén óriási a nyomás minden évben, hogy hozzák a tőlük elvárt teljesítményt mind az egyéni, mind pedig a kontruktőri világbajnoki cím megszerzésében.Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Wolff egy korábbi sajtótájékoztatón is megosztott már néhány gondolatot a mentális egészségével kapcsolatban, még a Bahreini Nagydíj előtt: "Mindig úgy éreztem, hogy nyitott tudok lenni ebben a zárt környezetben is [F1]. Persze nem lesz a hónap legfelkapottabb témája, ha elkezdesz beszélni a saját problémáidról, de az emberek szenvednek a mentális egészségükkel.

Azok is akik a Forma-1-es életstílust élik, a sok mosoly, győzelem és világbajnoki cím mögött is megtalálhatóak ezek a gondok.   

"Emlékszem amikor fiatal voltam azt gondoltam, hogy ezeknek a sikeres embereknek az F1-ben nem kell megvívniuk ilyen csatákat. Aztán létrejött egy közösség a profi sportolók körül, akik megmutatták, hogy ők sem különbözőek az átlagos emberektől."
Azt szeretném elérni azzal, hogy beszélek róla, hogy bátorítsam az embereket. Merjenek segítséget kérni, és dolgozzanak azon, hogy jobban legyenek. Ne érezzék azt, hogy beskatulyázzák őket azért, mert bizonyos területeket disszfunkcionálisak, vagy nem érzik magukat elég jónak.Másik szemszögből nézve ez egy szuperképesség is lehet. Nem különbözik egyáltalán semmiben a diabétesztől vagy bármi más betegségtől amelyek nincsenek ilyen negatív előjellel ellátva. - mondta Wolff. 
Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK