Christian Horner felnéz a Mercedes csapatfőnökére

Forma-1, Toto Wolff, Christian Horner, Brit Nagydíj 2021, péntek
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 16: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks in the Team Principals Press Conference after practice ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2021 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A napokban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kiállt a nyilvánosság elé, és megosztotta, hogy régóta pszichiáterhez jár mentális problémák miatt. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nagyon fontos dolog beszélni erről, és rendkívül bátornak tartja Wolff-ot, hogy megosztotta ezt a világgal.Horner szerint minden elismerés megilleti az osztrák szakembert, amiért segít felhívni a figyelmet a mentális problémákra a saját történetén keresztül.

Toto Wolff nemrégiben osztotta meg a brit The Times-szal, hogy már több, mint 500 órányi pszichiátriai terápiás foglalkozáson vett részt 2004 óta.

- mondta Horner a bahreini versenyhétvégén.

"Mostanában sokkal több figyelem irányul erre a témára is, tisztában vagyunk vele, foglalkozunk vele, és igyekszünk produktívan kezelni a csapaton belül is.

A Mercedes csapatfőnökén óriási a nyomás minden évben, hogy hozzák a tőlük elvárt teljesítményt mind az egyéni, mind pedig a kontruktőri világbajnoki cím megszerzésében. Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Wolff egy korábbi sajtótájékoztatón is megosztott már néhány gondolatot a mentális egészségével kapcsolatban, még a Bahreini Nagydíj előtt: "Mindig úgy éreztem, hogy nyitott tudok lenni ebben a zárt környezetben is [F1]. Persze nem lesz a hónap legfelkapottabb témája, ha elkezdesz beszélni a saját problémáidról, de az emberek szenvednek a mentális egészségükkel.

"Emlékszem amikor fiatal voltam azt gondoltam, hogy ezeknek a sikeres embereknek az F1-ben nem kell megvívniuk ilyen csatákat. Aztán létrejött egy közösség a profi sportolók körül, akik megmutatták, hogy ők sem különbözőek az átlagos emberektől."

Másik szemszögből nézve ez egy szuperképesség is lehet. Nem különbözik egyáltalán semmiben a diabétesztől vagy bármi más betegségtől amelyek nincsenek ilyen negatív előjellel ellátva. - mondta Wolff.
Forrás