Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Nem a szerencse miatt állhattam dobogóra, jobban dolgoztunk a Red Bullnál!

2022.03.21. 10:52

Lewis Hamilton nem kizárólag a szerencse számlájára írja, hogy harmadik lett a szezonnyitó versenyen, miközben Toto Wolff szerint egyelőe egyik világbajnoki cím sem foglalkoztathatja őket.

A Bahreini Nagydíjon néhány körrel a vége előtt még csak az ötödik helyen haladó, a Red Bullok kiesésével a harmadik pozíciót megöröklő Lewis Hamilton tisztában van vele, hogy szerencsével ért oda a dobogóra, ám úgy véli, összességében nem lehet csak a szerencse számlájára írni ezt az eredményt, mivel sokat tettek azért, hogy az ő autójuk végigbírja a versenyt.

Hamilton a két Red Bull műszaki hibája nélkül nem lett volna ott a dobogónForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A hétszeres világbajnok Max Verstappen kiválásával előbb a negyedik helyen találta magát, majd Sergio Pérezt üldözte a dobogóért. Úgy tűnt, a mexikói pilóta ki tudja védekezni Hamilton támadásait, ám az utolsó kör elején megállt alatta a Red Bull és meg is pördült. „Annyira nehéz verseny volt. Szenvedtünk az edzéseken, úgyhogy ez a legjobb eredmény, amit elérhettünk. Nyilván balszerencse, ami a két [Red Bull] pilótával történt, de mi a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk és hálásak vagyunk a pontokért" – nyilatkozta a verseny után a Mercedes világbajnoka.

Hamilton a verseny után elmondta, egyszerűen nem tudta tartani a tempót a Red Bullokkal és a Ferrarikkal, ezért nagyon örül a dobogónak. Később, a Mercedes sajtóbeszélgetésén pedig kifejtette, hogy nem lehet teljes mértékben a szerencse számlájára írni ezt az eredményt.

Természetesen szerencsések voltunk, de végső soron jobb munkát végeztünk, jobb volt a megbízhatóságunk. Úgyhogy nem nevezném ezt kizárólag szerencsének, mert ez mindenki kemény munkájának az eredménye – jelentette ki, majd elmondta, nem bánja, hogy lépéshátrányból kell felzárkózniuk. – Élvezem a kihívást. Mindannyiunk számára kiváltság sikerre éhes, egy célra összpontosító emberek nagy csoportjával együtt dolgozni. Nincs annál nagyszerűbb érzés, amikor mindannyian összejöttök és ilyen eredményt értek el."

A Ferrari csak a futam elején és a biztonsági autó beküldése után volt látótávolságbanForrás: AFP/Ozan Kose

Nem gondolnak a világbajnoki címre

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is úgy vélte, hogy ennél jobb eredményben nem reménykedhettek, egyúttal világossá tette, hogy jelen helyzetükben nem foglalkoznak a világbajnoki címmel, és a következő versenyhétvégénél nem tekintenek előbbre.

„Még túl korai a bajnoki címmel foglalkozni. A jelenlegi erősorrend alapján még arra is nagyon nehéz gondolni, hogy egyáltalán versenyben leszünk bármelyik világbajnoki címért – vázolta a nyers valóságot. – Viszont, ha különálló hétvégeként nézem, valószínűleg a lehető legtöbb pontot szereztük, és most innen kell továbbmennünk. Minden egyes hétvége számít, és jelenleg futamról futamra tekintünk előre, mert reálisan nézve harmadik erőként nem gondolhatunk a győzelemre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK