Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappent a magasabb végsebesség is segítheti a futamon

2022.03.19. 19:17

Az első rajtkockát a Ferrari szerezte meg a Bahreini Nagydíjra, de a Red Bull csapatfőnöke sem elégedetlen pilótái eredménye miatt. Verstappen és Sergio Pérez is megcsúszott az utolsó kanyarnál.

A Red Bull versenyzői a rajtrács első két páros kockájából, azaz a 2.-ról és a 4.-ről indulhatnak a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, miután Max Verstappent az egész időmérőn át zajló küzdelemben végül legyőzte Charles Leclerc, Sergio Pérez pedig csak 0,3 másodpercre tudta megközelíteni a vörös autókat, valamint csapattársát.

A bikások csapatfőnöke jó alapnak tartja a kiindulási pozíciót a folytatásra. „Nagyon szoros volt. A Ferrari az egész előszezonban erősen ment, láthattuk, milyen közel voltunk egymáshoz" – nyilatkozta Christian Horner a Sky Sportsnak az időmérő után.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Max az utolsó kanyarban kicsit megingott.„De felettébb örülünk, hogy az egyik új autóval az első, a másikkal a második rajtsorba kerültünk."

Az esélyeket illetően a Ferrarival összevetésben Horner azt mondta, „nem igazán tudjuk, milyen a tempójuk a hosszú etapokon. Inkább a sajátunkkal foglalkoztunk, az egész jó volt tegnap." A párharcoknál mindenesetre a Red Bullnak kedvezhet, hogy Verstappen és Pérez csúcssebessége 5-6 km/h-val felülmúlta a Ferrarikét.

A két Red Bull 322 km/h-t, Leclerc 316-ot, Sainz 315-öt ért el az időmérőn.

Verstappen nem volt csalódott, amiért kikapott Leclerctől. „A Q2 jól sikerült, a Q3-ban azonban küszködtünk a balansszal. Mindenesetre jó autóval várjuk a versenyt, ez a lényeg, és összességében szép napunk volt, jól kezdtük az új korszakot" – mondta.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Pérez elárulta, hogy a pálya ugyanazon részén vesztett időt, mint Verstappen. „A 3. hely elérhető lett volna. Az utolsó kanyart elszúrtam, mert a kör végére túlmelegedtek a gumik és túlságosan rásodródtam a kerékvetőre, ami kibillentette az autót. De összességében jó eredményt értünk el" – mondta a mexikói.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK