Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton örül az ötödik helynek, szerinte jobbra a futamon sem lesz esélye

2022.03.19. 18:50

Lewis Hamilton elégedett volt a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén elért ötödik pozícióval, és mint mondta, a futamon is inkább hátrafelé kell majd tekintgetnie. Csapattársa eközben a kísérletezésbe bukott bele.

Csak az ötödik és a kilencedik helyet szerezte meg a két Mercedes a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, ami a konstruktőri világbajnoki címvédő elmúlt években látott szintjét tekintve rossz eredmény, Lewis Hamilton azonban így is elégedett vele. A tavaly egy ilyen időmérőt alighanem még tragédiaként megélő hétszeres világbajnok a csapat teszteken és a bahreini versenyhétvége pénteki napján látott küszködését figyelembe véve nyilatkozta ezt.

Hamilton rég lehetett elégedett egy ötödik helyezéssel - Galéria!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Nem fogom azt mondani, hogy megkönnyebbültem, de összességében nagyon boldog vagyok a mai nappal azt nézve, hogy hol voltunk az elmúlt hetekben, milyen problémáink voltak és mennyit küszködtünk az autóval – mondta a tavalyi világbajnokság második helyezettje a Sky Sportsnak. – Kisebb rémálom volt vezetni a kocsit, de leszegtük a fejünket és dolgoztunk tovább. Mindenkire büszke vagyok, amiért pozitív maradt. Az előttünk levő srácok másik ligában vannak, de összességében elégedett vagyok azzal, ahol állunk. Nem az első sor, de fejlődni fogunk, holnap pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk."

A pole pozíciót megszerző Charles Leclerc-nél közel 7 tizeddel rosszabb kört futó világbajnok a Mercedes versenytempója kapcsán sem bizakodó,

szerinte ugyanis esélyük sem lesz tartani a tempót a Ferrarival és a Red Bull-lal.

„Eze a srácok el fognak húzni, úgyhogy nem velük fogunk csatázni. Egy másodperccel gyorsabb a versenytempójuk, úgyhogy valószínűleg a mögülem indulókkal fogok harcolni. Persze meg fogok próbálni a lehető leggyorsabb lenni és előrelépni, de a teljesítményük igencsak jobb a miénknél" – tekintett előre.

A körülményekhez képest sem lehet elégedett a kilencedik rajtkockát megszerző George Russell, aki a Q1-ben még Hamilton előtt zárt, majd a Q2-ben is csak 2 tizedre volt a csapattársától, a Q3-ban azonban egy másodperces hátrányt szedett össze. Mint mondta, valami mással próbálkozott, ami egyáltalán nem jött be.

Russell nagyon kikapott HamiltontólForrás: AFP/Mazen Mahdi

„A Q2 eléggé rendben volt, elég erős kört futottam, az autó és a gumik is jónak érződtek – értékelt a Sky Sportsnak. – A Q3-ra egy szett új gumink maradt, én pedig valami mást próbáltam ki, mert meg akartam próbálni a Red Bull-lal és a Ferrarival csatázni. Egyértelműen a rossz irány volt, az egyes kanyarban nem volt tapadásom, a köröm egy másodperccel volt lassabb, mint a Q2-ben. Ez egyértelműen csalódáskeltő. Az autó jelenlegi állapotában képes az ötödik-hatodik helyre, most ez a mi harcunk. A lehető legkeményebben dolgozunk és próbáljuk megoldani a komoly gondjainkat, hogy a Red Bull-lal és a Ferrarival csatázhassunk. A kilencedik egyértelműen nem az a helyezés, ahol lenni akarok."

A Mercedes tempóját egyelőre az veti vissza jelentősen, hogy nem tudják mérsékelni a minden csapatnál tetten érhető pattogás jelenségét, ezért nem csak az egyenesekben, hanem a gyorsabb kanyarokban is időt veszítenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK