Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg elégedett az F1-es autóba visszatérése első napjával, és azzal poénkodott, hogy leszedte magáról a rozsdát. Úgy látja, sikerült ráéreznie az autóra.

Nico Hülkenberg 2019-ben volt utoljára állandó tagja az F1 mezőnyének, azóta viszont már harmadjára kapott felkérést koronavírusos pilóta helyettesítésére. Ugyanúgy az Aston Martinhoz ugrik be a hétvégén, mint 2020-ban két versenyre (akkor persze máshogy hívták a csapatot), ezúttal Sebastian Vettel autóját vezeti.

Most nem kávézás közben érte a hívás, kicsit többi ideje volt felkészülni a feladatra, amely azért így is elég nehéz úgy, hogy nem próbálhatta ki korábban a teljesen megváltozott autók valamelyikét. A 34 éves pilóta elégedetten értékelte az első edzésnapját Bahreinben.

Hülkenberg a Bahreini Nagydíj pénteki második edzésén Forrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Steven Tee

Befújtam magam egy kis WD40-nel!

– idézte a Motorsport-Total a poénkodását a rozsda eltüntetéséről. – Jól ment, meglepően jól.”

„Sebastian megosztotta velem a tapasztalatait, hogy mire kell figyelnem, milyen az autó vezethetősége satöbbi. Mindig hasznos az ilyesmit meghallgatni, de a volánnál természetesen mindenkinek magának kell kitapasztalnia a dolgokat.”

„Azt nézve, hogy honnan indultunk és ahhoz képest mennyit gyorsultunk, egész jó napot zártunk. Megvalósult, amit kitűztem magamnak: ráéreztem az autóra.” Pénteken a német a hagyományosan mérvadóbb második edzésen 1 tizedmásodpercre megközelítette csapattársát, Lance Strollt, de ha az időmérőt akkor rendezték volna, mindketten kiestek volna a Q1-ben.

Nico Hülkenberg Forrás: AFP/Ozan Kose

Hülkenberg a legtöbb versenyen induló pilóta azok közül, akik sohasem álltak dobogóra F1-es futamon. A sorozat megszakítására az Aston Martin egyelőre halovány tempója miatt most sincs sok esélye, de nem is ez a célja, az időmérőre sem tűzött ki magas elvárást. „A legjobb formámat akarom nyújtani, mindent kihozni a lehetőségekből" – mondta. Az új autóról azt nyilatkozta, legnagyobb változásnak a gumikat és a karcsú oldalszekrényeket érzi.