Társoldalunk:
Hírlevél

A McLaren egyelőre távol áll attól, hogy a mezőny első felében legyen

2022.03.19. 12:02

Lando Norris szerint az első edzésnap alapján messze járnak az első tíztől, Daniel Ricciardo nagyon hiányolja az autó tapadását.

Biztatóan kezdte a felkészülést a szezonra a McLaren, de az első teszthét óta lefelé halad a megítélésük. A helyzet a Bahreini Nagydíj első edzésnapján sem változott, amelyen Lando Norris és Daniel Ricciardo a mezőny második felében zárt a legjobb köre alapján.

Sokat kell gyorsulnunk, ha az első tíz bármely tagjával fel akarjuk venni a harcot.– állapította meg Norris. – Ha itt nem leszünk jók, több más helyen sem, mert sok pálya hasonlít a bahreinihez. Javítanunk kell a felszerelésünkön. Megnézzük, mit tehetünk."

Norris a Bahreini Nagydíj első edzésnapjánForrás: AFP/Ozan Kose

Az előző években felfelé ívelő pályára álló McLaren tavaly negyedik lett a konstruktőri bajnokságban, de úgy néz ki, az erősorrendben most hátrébb kerültek, hiszen a jelek szerint nagyot lépett előre többek között az Alfa Romeo és a Haas is.

„Egyszerűen hiányzik a tapadás. Maga az autó rendben van, csak kevésbé tapad, emiatt többet küszködünk, gyakrabban blokkoljuk a kerekeket, többet hibázunk" – nyilatkozta Ricciardo, aki a tavalyi mintázathoz hasonlóan a bahreini pénteken is lassabb volt csapattársánál. Mentségére szóljon, hogy a koronavírus miatt ki kellett hagynia az ugyanitt zajló tesztet, így nem tudott annyit ismerkedni az autóval ezen a pályán, mint Norris.

A McLarennél egyelőre annak örülhetnek, hogy úgy tűnik, legalább a fékproblémákat megoldották a fékekre szerelt takaróelemekkel, melyek a túlmelegedést hivatottak elhárítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK