Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrarit az első rajtkockába repítő Leclerc nem teljesen elégedett

2022.03.19. 17:44

Leclerc úgy érzi, nem vezetett tökéletesen a bahreini időmérőn, miközben csapattársa, Sainz örül, hogy egyáltalán harcolhatott a pole-ért. A Ferrarit vereségre számított a Red Bulltól.

A Ferrari 2020-ban és 2021-ben csak szórványosan mutatott erős formát épített versenypályán, de az F1 új korszakát kiváló teljesítménnyel nyitotta, Charles Leclerc az 1., Carlos Sainz a 3. helyet szerezte meg a bahreini időmérőn. Az edzések alapján lehetett számítani erre, és a címvédő Max Verstappennel végig szoros csatát vívva a két pilóta közül az egyik le is győzte őt.

„Az előző két év nagyon nehéz volt a csapatnak, de reméltük, hogy az új korszak lehetőséget kínál visszatérni az élmezőnybe – mondta Leclerc. – Nagyon boldog vagyok." Az időmérő kemény dió volt, nem vagyok maradéktalanul elégedett azzal, ahogy vezettem, de sikerült megfelelő kört összeraknom a Q3-ban, amikor számított."

Leclerc nyerte az időmérőtForrás: AFP/Giuseppe Cacace

„A tesztelés során sokféle vezetési stílust kipróbáltam, de még nem találtam meg a tökéletest, úgyhogy még sok tartalék rejlik bennünk – tette hozzá. – Biztosak voltunk benne, hogy a Red Bull gyorsabb lesz nálunk az időmérőn, kellemes meglepetés, hogy nem így történt. Próbáljuk elöl zárni a hétvégét. Nem lesz könnyű, a gumikopás jelentős itt, főleg az autók megnövekedett tömege miatt."

Leclerc 123 ezreddel végzett Verstappen, 129 ezreddel Sainz előtt. Az utolsó gyorskörök előtt még utóbbi vezette a rangsort, de nem tudott javítani.

Ettől viszont nem szomorodott el, mert az előzményeket tekintve ennyire sem számított. „Elégedett vagyok a hétvégi fejlődésemmel. Nagyon szenvedtem, hogy rájöjjek, hogyan vezessem ez az autót, több mint fél másodperccel lassabb voltam [Leclercnél] egész hétvégén. Az már önmagában kedvező fejlemény volt számomra, hogy egyáltalán harcolhattam a pole pozícióért" – ismerte el Sainz.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Ozan Kose

„Ekkora lemaradásom egyszer sem volt tavaly. Néhány pályán, amire nem éreztem rá teljesen, néhány tized volt legfeljebb. Ezen a hétvégén 7-8 tizedet kellett ledolgoznom az első edzéstől kezdve."

Sokat gondolkodom azon, hogyan vezessek, ez leköti a kapacitásaim egy részét.

Ennek ismeretében Sainz abszolút elfogadhatónak tartja a 3. helyet. Verstappen az időmérőn hallhatóan nem volt elégedett, a gumikezeléssel meggyűlt kicsit a baja, de így sem csalódott. „A Q2 jól sikerült, a Q3-ban azonban küszködtünk a balansszal. Mindenesetre jó autóval várjuk a versenyt, ez a lényeg, és összességében szép napunk volt, jól kezdtük az új korszakot" – nyilatkozta a Red Bull címvédője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK