Társoldalunk:

Leclerc figyelmeztet: benne is maradt még tartalék

2022.03.18. 21:06

Egyedül Charles Leclerc tudta megszorongatni Max Verstappent a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén, a hollandhoz képest egy tizeden belülre kerülő Ferrari-pilóta pedig úgy érzi, gyorsabb is lehetett volna.

Akárcsak a teszteken, a Ferrari a Bahreini Nagydíj első edzésnapján is meggyőző teljesítményt nyújtott, és Charles Leclerc-rel szorosan ott volt a második tréninget az első helyen záró Max Verstappen nyomában. A monacói pilóta csatlakozott holland kollégájához, aki szerint még senki nem terítette ki a lapjait, majd elmondta, hogy benne is maradt még tartalék.

Leclerc nagyon közel volt Verstappenhez - Galéria!Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Ma még senki nem volt az autó abszolút határán, de nem értek minket kellemetlen meglepetések, ami jó jel – nyilatkozta Leclerc. – Úgy tűnik, hogy többé-kevésbé versenyben vagyunk, ami jó. Ez mosolyra csalja a szánkat egy kicsit, de így is rengeteg dolgunk van holnapra, amikor remélhetőleg harcban leszünk a pole-ért."

Leclerc szerint az, hogy megpördülés után, viseltesebb gumikkal, a második mért körében került egy tizeden belülre Verstappen idejéhez képest, mindenképpen pozitív jel a folytatásra nézve.

„Eléggé magabiztos vagyok az autóban, a mai nap pedig a határok feszegetéséről szólt, hogy holnap már ne kövessük el ugyanazokat a hibákat. Rámenős voltam, és végül a második körömben voltam a gyorsabb, úgyhogy maradt még benne. Nem tűnik rossznak a helyzet. Sok dolgot teszteltünk, elég sokat változtattunk az autón ahhoz képest, hogy reggel honnan indultunk, és mindegyik változtatás fejlődést eredményezett."

Sainz délutánra kissé elvesztette a fonalatForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Nem ez volt a helyzet Carlos Sainznál, aki 5 tizedet kapott a csapattársától a harmadik helyen. „Az első edzés jól ment, jó érzés volt vezetni a kocsit, előrelépés a teszteléshez képest. Sajnos azonban a második edzésen ez az érzés tovaszállt egy kicsit, nem találtuk el a beállításokat, és küszködtem azzal, hogy tiszta kört rakjak össze. Ma este egyértelműen alaposan meg kell vizsgálnunk ezt. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy vissza tudunk térni a reggeli érzethez és készen fogunk állni az időmérőre" – tekintett előre a spanyol.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK