Hamilton változtat, az idén agresszív lesz Verstappen ellen

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Emilia Romagna Nagydíj
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda compete for position on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Változtat a hozzáállásán Lewis Hamilton, legalábbis, ami a Max Verstappen elleni csatákat illeti. A Mercedes világbajnoka mindezt azonban nem a bosszú jegyében teszi. 

Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi párharca során már korán egyértelművé vált, hogy kettejük közül egyértelműen a holland pilóta az agresszívabb a kerék a kerék elleni csaták során, és sokszor ki is használja ezt, megfélemlítve riválisát. A 2021-ben számtalan alkalommal Verstappen útjából kitérő hétszeres világbajnok az idén azonban másként fog hozzáállni kettejük pályán zajló párviadalához.

Hamilton sokszor engedett, de az idén nem biztos, hogy fog Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A Mercedes pilótáját a Bahreini Nagydíj hivatalos pénteki sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, hogy a tavalyi tapasztalatai birtokában más lesz-e a hozzáállása akkor, ha az idén is keresztezi Verstappen útját, mire ő kijelentette:

Azt ugyanakkor cáfolta a 37 esztendős versenyző, hogy bosszút forralna a tavalyi vereségért. „Nem vagyok haragtartó, nem cipelem magammal [a tavaly történteket] az idei szezonba. Fontos elengedni a dolgokat. Annyit tehetek, hogy megpróbálom formálni, ami előttem áll, mert tudom, hogy a múlton nem változtathatok."

„Nem így közelítem meg ezt a szezont, hanem úgy, hogy a lehető legjobb akarok lenni. Meg akarom nézni, hogy magasabbra tudom-e tenni a lécet, és legalább úgy vezetni, ahogy a tavalyi szezon végén, és úgy együttműködni a csapattal, miközben rengeteg akadályba fogunk ütközni. De én imádom ezt, és nem bosszúként tekintek erre."

„Szerintem csak megpróbálok a lehető legjobb pilóta lenni az idén, mert szerintem az autóban és azon kívül is tehetek ennél többet. A sokszínűség terén sportként is rengeteg még a teendőnk, úgyhogy ezét is harcolni fogok."

Változtat a hozzáállásán Forrás: AFP/Ozan Kose

A korábban a Mercedes teszt utáni, saját esélyeit kisebbítő nyilatkozatai miatt a brackley-ieket fanyar humorral „tökutolsónak", az autójukat pedig „rettenetesnek" bélyegző Verstappennek is feltették a kérdést Hamilton esetleges hozzáállás-változásáról, mire ő elhárította a felvetést. „Nem tudom, szerintem nem nekem kellene feltenni ezt a kérdést" – reagált a címvédő.