Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton változtat, az idén agresszív lesz Verstappen ellen

2022.03.18. 15:09

Változtat a hozzáállásán Lewis Hamilton, legalábbis, ami a Max Verstappen elleni csatákat illeti. A Mercedes világbajnoka mindezt azonban nem a bosszú jegyében teszi. 

Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi párharca során már korán egyértelművé vált, hogy kettejük közül egyértelműen a holland pilóta az agresszívabb a kerék a kerék elleni csaták során, és sokszor ki is használja ezt, megfélemlítve riválisát. A 2021-ben számtalan alkalommal Verstappen útjából kitérő hétszeres világbajnok az idén azonban másként fog hozzáállni kettejük pályán zajló párviadalához.

Hamilton sokszor engedett, de az idén nem biztos, hogy fogForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A Mercedes pilótáját a Bahreini Nagydíj hivatalos pénteki sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, hogy a tavalyi tapasztalatai birtokában más lesz-e a hozzáállása akkor, ha az idén is keresztezi Verstappen útját, mire ő kijelentette:

Agresszívabb pilóta leszek az idén, majd meglátják."  

Azt ugyanakkor cáfolta a 37 esztendős versenyző, hogy bosszút forralna a tavalyi vereségért. „Nem vagyok haragtartó, nem cipelem magammal [a tavaly történteket] az idei szezonba. Fontos elengedni a dolgokat. Annyit tehetek, hogy megpróbálom formálni, ami előttem áll, mert tudom, hogy a múlton nem változtathatok."

„Nem így közelítem meg ezt a szezont, hanem úgy, hogy a lehető legjobb akarok lenni. Meg akarom nézni, hogy magasabbra tudom-e tenni a lécet, és legalább úgy vezetni, ahogy a tavalyi szezon végén, és úgy együttműködni a csapattal, miközben rengeteg akadályba fogunk ütközni. De én imádom ezt, és nem bosszúként tekintek erre."

„Szerintem csak megpróbálok a lehető legjobb pilóta lenni az idén, mert szerintem az autóban és azon kívül is tehetek ennél többet. A sokszínűség terén sportként is rengeteg még a teendőnk, úgyhogy ezét is harcolni fogok."

Változtat a hozzáállásánForrás: AFP/Ozan Kose

A korábban a Mercedes teszt utáni, saját esélyeit kisebbítő nyilatkozatai miatt a brackley-ieket fanyar humorral „tökutolsónak", az autójukat pedig „rettenetesnek" bélyegző Verstappennek is feltették a kérdést Hamilton esetleges hozzáállás-változásáról, mire ő elhárította a felvetést. „Nem tudom, szerintem nem nekem kellene feltenni ezt a kérdést" – reagált a címvédő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK