Vágólapra másolva!
Miután a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel pozitív koronavírusteszt miatt nem indulhat a Forma-1-es világbajnokság hétvégi nyitófutamán Bahreinben, a Red Bull Racing pilótája felszólalt a koronavírusos esetekkel kapcsolatban. Az Aston Martin csapat csütörtökön közölte, hogy a német pilóta nem áll rendelkezésre, így honfitársa, a tartalék- és fejlesztőpilótaként alkalmazott Nico Hülkenberg helyettesíti majd Szahírban. Két héten belül Vettel a második versenyző aki elkapta a vírust. 

A bahreini tesztet Daniel Ricciardo kényszerült kihagyni a pozitív COVID-19 tesztje miatt. Az ausztrál pilóta szerencsésebbnek bizonyult Vettelnél, hiszen a szezon első futamán már elindulhat a német versenyzővel szemben, akinek lehet, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíjat is kihagyni kényszerül.

A címvédő holland Max Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez (Red Bull Racing) szerint vannak olyan esetek, amikor a Forma-1-es pilóták koronavírusosan is versenyezhetnének.

Szerinte az elmúlt időszakban olyan sok mindent megtudtunk a vírusról, hogy lehetne arról beszélni: engedélyezzék-e a jövőben olyan versenyzőknek is a szereplést, akiknek nincs, vagy csak enyhe tünetei vannak. Hozzátette, nyilvánvalóan ki lehetne zárni covidos pilótákat futamokról, de szerinte van értelme párbeszédet kezdeni az ügyben.
Pérez 2020-ban két nagydíjat volt kénytelen kihagyni koronavírus-fertőzés miatt.