Társoldalunk:
Hírlevél

Kiderült, kell-e helyettesíteni Ricciardót az F1 szezonnyitóján

2022.03.16. 10:52

Közleményben tudatta a Forma-1-es McLaren-istálló, hogy múlt héten adott pozitív koronavírus-tesztje után Daniel Ricciardo ott lehet-e a bahreini szezonnyitón.

Először csak rosszullétre panaszkodott, majd több negatív teszt után végül pozitív mintát adott a múlt héten a  bahreini három napos előszezoni tesztet egy az egyben kihagyni kénytelen Daniel Ricciardo. A McLaren ausztrál pilótája ezután karanténban maradt bahreini hotelszobájában, pozitív tesztje tudatában pedig a történteket is igyekezett pozitívan nézni, mondván még mindig jobb, hogy a tesztelés alatt esett ez meg vele, mintha az első versenyhétvége előtt lett volna covidos.

Ricciardónak nem kell futamot kihagyniaForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Noha a csapat már a hír napvilágra kerülésekor bízott benne, hogy Ricciardo meggyógyul a Bahreini Nagydíjig, Andreas Seidl csapatfőnöke elmondta, hogy hogy van B-tervük. Amennyiben az ausztrál pilóta nem tudott volna részt venni az első futamon, valószínűleg a Mercedes Formula E-csapatának valamelyik pilótája helyettesítette volna, de Paul di Resta és az Alpine tartalékjaként tevékenykedő tavalyi Forma-2-es bajnok Oscar Piastri is a lehetséges opciók között szerepelt.

Egyikükre sem lesz azonban szükség, Ricciardo ugyanis több negatív mintát adott, így hivatalosan is gyógyultnak számít, jelentette be szerdán a McLaren.

„A McLaren F1-es csapata megerősíti, hogy miután múlt héten pozitív tesztet adott Covid-19-re, Danielnek most több tesztje negatív lett, ennélfogva csütörtökön visszatérhet a paddockba és készen áll rá, hogy versenyezzen a hétvégi Bahreini Nagydíjon” – áll a közleményben.

Ricciardo Barcelonában vezette legutóbb az idei McLarentForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Ricciardónak ugyanakkor vélhetően nehéz hétvégéje lesz, hiszen legutóbb a barcelonai teszten ült a McLaren MCL36-ban, így újra fel kell majd vennie a ritmust. Erre a többiekhez hasonlóan három darab egy órás szabadedzés áll majd a rendelkezésére, mielőtt szombaton délután, magyar idő szerint 16 órától megkezdődik a szezon első időmérő edzése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK