Társoldalunk:

Horner: A Red Bull tette vissza a Forma-1-et a térképre

2022.03.16. 20:30

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy érzi, nekik köszönhetően lett ismét nagyon népszerű a Forma-1, és ha ők nincsenek, Lewis Hamilton tavaly is unalomba fullasztotta volna az évet. A 48 esztendős brit ugyanakkor nem bánná, ha az idei szezon unalmasabb lenne.

Christian Horner örül, hogy Lewis Hamilton nem akasztotta szögre a sisakját; nem bánná, ha kevésbé lenne izgalmas az idei év; és nem gondolja, hogy dominálni fogják az elkövetkező szezonokat. A Red Bull csapatfőnöke emellett úgy érzi, tavaly ők tették vissza a Forma-1-et a térképre.

Horner vezetésével a Red Bull nyolc év elteltével lett ismét világbajnokForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Red Bull volt tavaly az első csapat, amely le tudta győzni a Mercedest a hibrid-érában, ami az angol City A.M. lapnak nyilatkozó 48 esztendős csapavezető szerint ötökre emlékezetessé teszi Max Verstappen világbajnoki címét. „Versenyzők és annyi ideig dominálták a sportágat, és mi voltunk az elsők, akik legyőzték őket. Látható, hogy nem szeretik, ha le vannak győzve, úgyhogy ez már önmagában nagy jutalom volt. Ez mindenkit energiával tölt fel a csapatban. Nagy tisztelettel viseltetünk Lewis és a Mercedes iránt. Biztos vagy benne, hogy az idén is nagy lesz a verseny, csak remélhetőleg kevesebb vitával."

És ha Horneren múlna, akkor kevesebb izgalommal. „Inkább választanám, hogy fél másodperccel gyorsabb autónk legyen mindenki másénál, mert úgy kicsit könnyebb lenne az életünk. De ez egy versengő sport, a többiek komoly ellenfelek, és nem fest jól, hogy a Red Bull Racing egy energiaital-gyártó leányvállalataként megveri az autógyártókat, ezért érthető, hogy ez talán miért érinti egy kicsit rosszul őket."

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, nekik köszönhető, hogy az F1 újra népszerű lett. A Red Bull tavaly visszatette a Forma-1-et a térképre, mert enélkül a csata nélkül Lewis ismét elsétált volna a világbajnoki címmel és már a nyári szünetre bajnok lesz, ami unalmas szezont eredményezett volna. A versengés az olyan dolgokkal, mint az új közönséget bevonzó Netflix-sorozat jelentősen növelte a Forma-1 vonzerejét. Ezt látjuk abban, hogy új partnerek csatlakoznak a csapathoz, és márciusra szinte az összes futamra eladták a jegyeket."

Verstappen és Hamilton párharca még azokat is leültette a képernyők elé, akik korábban nem nézték az F1-etForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Horner kifejtette, hogy a téli szünetben sokak szerint a visszavonulással kacérkodó Lewis Hamilton maradása „jó a Forma-1-nek", mert a hétszeres világbajnokot legyőzni mindig nagyobb elégtételt jelent. Fenomenális versenyző, és még értékesebbé tette a bajnoki címet, hogy őt győztük le, mert annyira sikeres és domináns pilóta. Nagyszerű, hogy visszatért."

Azt ugyanakkor nem gondolja a bikások csapatfőnöke, hogy feltétlenül egy újabb sikerszéria kezdetét jelenti a tavalyi sikerük. „Szeretném ezt remélni, de a mezőny annyira versenyképes, hogy ez nem valószínű. Eltökéltek vagyunk, hogy a lehető legkeményebben védjük a bajnoki címünket és ott tartsuk az egyes rajtszámot az autón, de nem csak a Mercedestől számítunk ellenállásra, mivel a Ferrari és a McLaren is versenyképesnek tűnt, úgyhogy érdekes lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK