Társoldalunk:
Hírlevél

Nevet változtat Lewis Hamilton

2022.03.14. 15:50

Lewis Hamilton akár már az idei Forma-1-es szezon első futamán is más névvel indulhat, ha sikerül addig megváltoztatnia a nevét. A hétszeres világbajnok a Dubaji Világkiállításon árulta el, hogy mire készül.

Könnyen előfordulhat, hogy ha a hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíjtól még nem is, de az idei szezon második versenyétől új vezetéknévvel fogunk találkozni, ahányszor Lewis Hamilton megjelenik majd a Forma-1-es közvetítésekben, a hétszeres világbajnok ugyanis nevet változtat. Pontosabban felveszi édesanyja, Carmen Larbalestier vezetéknevét is.

Hamilton és édesanyja, Carmen Lockhart (leánykori nevén Carmen Larbalestier) tavaly, a hétszeres világbajnok lovaggá ütése utánForrás: AFP/Andrew Matthews

A Mercedes versenyzője az EXPO 2020 névre hallgató Dubaji Világkiállításon beszélt arról, hogy mennyire szeretné megszerezni a nyolcadik világbajnoki címét, és eközben nemcsak apja, hanem az Anthony Hamiltontól Lewis Hamilton két éves korában elváló édesanyja családnevét is viselni szándékozik

„A világot jelentené a családomnak [a nyolcadik vb-cím], és nekem is, tudván, hogy például nagyon büszke vagyok a Hamilton családnévre. Talán egyikőtök sem tudja, hogy anyukám családneve Larbalestier, és most fel fogom venni ezt a nevet. Nem teljesen értem azt az elgondolást, hogy amikor két ember összeházasodik, a nő elveszíti a családnevét. Igazán szeretném, ha anyukám neve is fennmaradna a Hamilton név mellett" – fejtette ki a 37 esztendős pilóta.

Arról, hogy mikorra történik meg a névváltoztatás, egyelőre nem tudott konkrétumot mondani. „Remélhetőleg hamarosan. Nem tudom, hogy a hétvégéig megtörténik-e, de dolgozunk rajta" – utalt a közelgő bahreini szezonnyitóra.

Apjával nem mindig volt jó a viszonya, de néhány éve rendezték a nézeteltéréseiketForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Hamilton elmondta, hogy „eszméletlen" lenne túlszárnyalni Michael Schumachert, illetve apjáról is beszélt, aki állítása szerint nagyon keményen fogta őt fiatalon. „Emlékszem, hogy az első Forma-1-es versenyem után 2007-ben néztem le a dobogóról és láttam, ahogyan az apám rám mosolyog. Az nagyon-nagyon mély érzéseket váltott ki belőlem, mert nagyon-nagyon kemény szülő volt. Nem feltétlenül olyan, aki a legjobban szeret, mert úgy érezte, hogy mindig sziklakeménynek kell lennie. Abban a pillanatban viszont tudtam, hogy büszkévé tettem őt."

FRISSÍTÉS

A BBC Sport értesülései szerint Hamilton nem a vezetéknevéhez adja majd hozzá édesanyja leánykori nevét, hanem középső névként veszi azt fel, így például az F1-es közvetítésekben mégsem kell majd átírni a nevét. A hétszeres világbajnok teljes neve jelenleg Sir Lewis Carl Davidson Hamilton.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK