Kárpótlást kap a Haas a teszten

Forma-1, teszt, Bahrein 1. nap, Pietro Fittipaldi, Haas
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 10: Pietro Fittipaldi, Haas VF-22 during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Thursday March 10, 2022 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Hosszabb edzésidőt kapnak a bahreini tesztnapok végén, mert egy tőlük független tényező miatt négy órát elvesztettek a felkészülésből csütörtök délelőtt.

Szörnyen indul a Haas felkészülése a Forma-1 új korszakára. Nem elég, hogy az első háromnapos teszten különböző műszaki hibákból kifolyólag ők tették meg a legkevesebb kört, valamint hogy az orosz kapcsolatok miatt a főszponzortól és az egyik pilótájuktól is meg kellett válniuk (Nyikita Mazepin helyére Kevin Magnussen tér vissza), a bahreini tesztelésre menet újabb balszerencse sújtotta őket: a felszerelésüket szállító repülőgép elromlott, így nem tudták időben felkészíteni az autót a gyakorlásra.

Az első, csütörtöki nap délelőttjén nem tudtak pályára gurulni, csak délután csatlakoztak a többiekhez. Az F1-től ugyanakkor kaptak egy gesztust, amivel pótolhatják az elvesztett időt,

és szombatig esténként összesen négy órán át tovább tesztelhetnek a riválisoknál.

A Haas visszakapja az elvesztett gyakorlási időt Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Azt ők dönthetik el, melyik nap mennyivel gyakorolnak tovább, a lényeg, hogy összesen 240 percből gazdálkodnak. Mivel a bahreini pálya kivilágítható, és a tesztnapok végére alapból besötétedik, ez tűnt a legcélszerűbb megoldásnak. Az első hírek még arról szóltak, hogy vasárnap jut négy órányi vezetési lehetőséghez a Haas, de mint kiderült, a háromnapos tesztet előíró szabályok miatt ez nem valósulhatott meg.

Ez egy kivételes lehetőség, de ekkora balszerencse emlékeink szerint nem is sújtotta a mezőny bármely tagját az elmúlt években. Igaz, a tavalyi Brazil Nagydíjra jelentős késéssel érkezett meg számos csapat felszerelése az időjárás miatt, de a pályán tölthető időre ennek nem volt hatása.