Társoldalunk:
Hírlevél

Egy életre eltiltották, de most visszatért az F1 playboya

2022.03.10. 09:50

Visszatért a Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval is két-két világbajnoki címet nyerő, a 2008-as szingapúri ütközésbotrány után a Forma-1-től korábbam egy életre eltiltott Flavio Briatore, hogy a továbbiakban segítsen szeretett sportága fejlődésében.

Miután 1988-ban belekóstolt az F1-be a Benetton-csapatnál, rövidesen a gárda csapatfőnöke lett, az irányítása alatt pedig korábban nem látott sikereket ért el az istállóval, amelynek csúcspontját a Michael Schumacherrel 1994-ben és 1995-ben nyert világbajnoki címek jelentették.

Flavio Briatore a német ász távozásával is maradt, majd miután a Benettonból gyári Renault lett, 2005-ben és 2006-ban megismételte a duplázást Fernando Alonsóval. 2008-ban úgy tűnt, hogy örökre kijátszotta magát az F1-ből a hírhedt szingapúri ütközésbotránnyal, amely után örökre eltiltották. Most azonban visszatért, hogy segítsen.

Briatore Schumacherrel érte el első sikereit az F1-benForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Briatore eltiltását – amiért a 2008-as Szingapúri Nagydíjon a falhoz csapatta az autót Nelson Piquet Jr-ral, hogy Fernando Alonsóval kihasználhassák a beküldött biztonsági autót és megnyerhessék a versenyt – 2010-ben mérsékelték, így már 2013 januárjában visszatérhetett volna az F1-be, ő azonban egészen mostanáig nem vállalt szerepet a sportágban.

A visszatéréséről tavaly ősszel kezdtek el pletykálni, miután látták őt Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatójának társaságában.

A hírek akkor arról szóltak, hogy az F1 kereskedelmi oldalán használhatják fel évtizedes tapasztalatát és ismertségét, a hivatalos megerősítésre azonban mostanáig várni kellett.

„Flavio Briatore, a Forma-1 régóta szolgáló nagyköveteként továbbra is támogatni fog minket kapcsolataink kiépítésében a meglévő, illetve potenciális promóterekkel és partnerekkel, valamint segít a kereskedelmi és szórakoztatási együttműködések jobbá tételében, ahogy folyamatosan fejlesztjük ezt a hihetetlen sportágat" – szól a Forma-1 rövid közleménye.

Briatore a tavalyi Monacói NagydíjonForrás: AFP/Andrej Isakovic

A hírre Briatore a közösségi médiában reagált: „Örülök és megtiszteltetésnek veszem, hogy továbbra is támogathatom a Forma-1 kereskedelmi és szórakoztatási fejlesztését. A sportét, amelyet imádok, és amely annyira fontos szerepet tölt be a szakmai életutamban."

Hogy a jövőben esetleg valamelyik csapatnál is vállalna-e szerepet, arról nem esett szó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK