Társoldalunk:
Hírlevél

A népszerű pálya 2025-ig biztosan versenyhelyszín marad

2022.03.08. 08:09

Először 1980-ban rendeztek versenyt Imolában, és összesen 27 viadalra került sor 2006-ig. Ezt követően 14 évig nem rajtolt el az F1 mezőnye az olasz helyszínen. Viszont sokak emlékezetébe bevéste magát Imola, hiszen itt szenvedett halálos balesetet 1994-ben a brazil Ayrton Senna, minden idők egyik legkiválóbb Forma-1-es pilótája. 

A történelmi pálya 2020-ban tért vissza a helyszínek közé a COVID-19 miatt kialakult hektikus versenynaptár részeként. A beugró jól sikerült, mind a csapatok, mind pedig a pilóták izgatottak voltak, hogy újra Imolába látogat a Forma-1. A pozitív fogadtatást mi sem bizonyítja jobban, mint a 3 éves szerződéskötés az olasz pályával. 
Örülök, hogy folytatjuk a kiváló együttműködésünket Imolával, és 2025-ig biztosan lesz Emilia Romagna Nagydíj

- idézte a közlemény Stefano Domenicalit, a Forma-1 elnök-vezérigazgatóját, aki Imolában született és nőtt fel.

Az olasz származású Stefano Domenicali 2009-ben a Ferrari csapatfőnökeként MonacóbanForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Peter Steffen

A helyszín ikonikus részét képezi a Forma-1 történelmének. Fantasztikus munkát végeztek a szervezők a pandémia alatt megrendezett két futammal. Minden olasz szurkolót büszkeséggel töltött el, hogy újra a versenynaptárban láthatták Imolát

- tette hozzá Domenicali.

Az imolai pálya készen áll, hogy a következő három évben is otthont adjon az F1-es mezőnynekForrás: Autodromo di Imola

Olaszországban két F1-es versenyt rendeznek, Monza a házigazdája az Olasz Nagydíjnak. Imolában ebben az esztendőben április 24-én rendeznek futamot.

Forrás: MTI, Formula1.com