Verstappennek meg sem fordult a fejében, hogy csapatot váltson

Forma-1, teszt, Barcelona 1. nap, Max Verstappen, Red Bull
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 23: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during Day One of F1 Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 23, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Csakis a Red Bull-lal tudta elképzelni a folytatást az F1-et élvezni akaró Verstappen.

Max Verstappen és a Red Bull a héten bejelentette, hogy legalább a 2028-as szezon végéig folytatják a közös munkát, amivel a holland pilótának lett a legtovább tartó szerződése a jelenlegi mezőnyből. A világbajnoki címvédő elárulta, hogy nem is nagyon volt mit mérlegelnie, miután tavaly felért a csúcsra jelenlegi csapatával, a folytatásban pedig nem csak az lesz számára fontos, hogy újabb győzelmeket és vb-címeket érjen el.

Otthon érzi magát a Red Bullnál Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Világbajnokként továbbra is az a célom, hogy versenyeket nyerjek és ismét megpróbáljak megküzdeni a világbajnoki címért, többé pedig már nem kell a szerződéshosszabbítással foglalkozni – idézi a 24 esztendős pilótát a RacingNews365.com. – Tudjuk, hogy meddig szól a szerződés, úgyhogy csak a munkára koncentrálhatunk. Amellett pedig, hogy próbáljuk újabb győzelmeket és bajnoki címeket szerezni, az is fontos, hogy jól szórakozzunk és élvezzük a Forma-1-ben töltött időnket."

Természetesen ezt úgy lesz a legkönnyebb megtenniük, ha továbbra is sikeresek, amire az istálló hátterét és technikai gárdáját elnézve minden esélyük megvan.

Rizikó is van ugyanakkor abban, hogy Verstappen ilyen hosszú időre elkötelezte magát

(kilépési záradékok azért minden bizonnyal helyet kaptak a szerződésében), hiszen semmi sem garantálja, hogy folyamatosan a vb-címért fog tudni küzdeni a Red Bull-lal. Ő azonban elmondta, nem is kacsintgatott más csapatok felé.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az idei Red Bull-lal ismét harcban lesz a vb-címért Forrás: AFP/Lluis Gene

„Nehéz véleményezni más csapatokat, mivel soha nem versenyeztem máshol. Egyszerűen nagyon jól érzem magam ebben a csapatban, igazán élvezem a közös munkát minden részleg dolgozóival.

– jelentette ki, majd elmondta, a hírek szerint évi 55 millió dolláros szerződésével sem bíbelődtek sokat. – Eléggé egyértelmű döntés volt, mindkét fél folytatni akarta az együttműködést. Kezdettől fogva igazán jól érzem itt magam, és különösen a tavalyi év után láttam csakis egyetlen utat magam előtt, a folytatást ezzel a csapattal."