Társoldalunk:

A Mercedes csapatfőnöke a Red Bull sportigazgatójának is nekiment

2022.03.06. 08:54

Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi párharcát feldolgozó dokumentumfilmet tűz műsorára a Sky Sports, amelyben eddig nem látott állítások és interjúrészletek lesznek láthatók. Többek között azt is megtudhatjuk, hogy Toto Wolff szerint nagy szerepet játszott a tavalyi vereségükben a Red Bull sportigazgatójának és Michael Masi versenyigazgatónak baráti kapcsolata. 

"Párbaj: Hamilton Verstappen ellen". Ezzel a címmel jelenik meg vasárnap este kétrészes dokumentumfilm az angol Sky Sports műsorán, amelynek természetesen központi témája lesz az, ami a tavalyi szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történt. A Lewis Hamilton és Max Verstappen tavalyi párharcát boncolgató, exkluzív interjúkat tartalmazó film alighanem csak még több olajat önt majd az egyre kisebb lánggal égő tűzre. A csatorna a premier előtt részleteket árult el.

Hamilton és Verstappen tavalyi párharca még mindig beszédtémaForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

Miután a fókuszban az utolsó verseny és Michael Masi korábbi versenyigazgató vitás döntései állnak majd, a Sky Sports az ezzel kapcsolatos interjúkból idézett. A filmben láthatjuk majd a váratlan és szerinte igazságtalan vereségtől sokkos állapotba kerülő Toto Wolffot, amint "bromance-ként" jellemzi Masi és Jonathan Wheatley, a Red Bull sportigazgatójának kapcsolatát, ami annyit tesz, hogy a Mercedes csapatfőnöke szerint szoros barátság van a két férfi közt.

Jonathan Wheatley elvégezte a munkáját. Elérte, hogy Michael Masi versenyigazgató megváltoztassa a döntését, és nemcsak Abu-Dzabiban, hanem korábban is. Valószínűleg Max [Verstappen] sokkal tartozik neki" – füstölgött Wolff, utalva arra, hogy Wheatley-nek nem csak az utolsó futamon volt szerepe abban, hogy Masi végül gyorsan újraindította a versenyt, hanem Szaúd-Arábiában is alkudozott a versenyigazgatóval a futam megszakítása alatt az új rajt rajtpozícióiról.

Masi egyébként Wolff szerint csupán "áldozat", akivel mellesleg soha többé nem akar beszélni, és akinek a döntése „helytelen volt, és biztos vagyok benne, hogy bánja." Az osztrák üzletember ugyanakkor úgy véli, „az FIA-nak sokkal hamarabb észre kellett volna vennie, hogy gond van. Gond volt a struktúrával és a személyekkel."

Wolff szerint a Red Bull sportigazgatója baráti kapcsolatban van MasivalForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Mercedes csapatfőnöke egy hasonlatot is elsüt a filmben arról, hogy szerinte milyen volt a tavalyi utolsó verseny végén kialakult szituáció, amelyben Verstappen friss lágy gumikon került közvetlenül Hamilton mögé Masi döntésének köszönhetően. „Olyan volt, mint egy futballmérkőzés, amelyen az egyik csapat 1-0-ra vezet, majd a bíró hirtelen azt mondja, »aranygól lesz, 0-0 az állás, és a következő gólt szerző csapat nyeri meg a meccset«, és mellesleg nekünk mezítláb kell játszanunk."

Természetesen Verstappen – akivel Wolff együttérez, mert azért megérdemelte a vb-címet, de mindenki az utolsó versenyről beszél – és Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megszólalnak. „Mindig lehet azon vitatkozni, hogy helyes volt-e vagy sem, amit [Masi] Abu-Dzabiban tett. Szerintem Michael mindig a versenyzést helyezte előtérbe. Nagyon kemény, amit vele tettek, és őszintén úgy vélem, hogy a padlóra küldték" – mondta a holland, míg főnöke kitartott amellett, hogy nem történt semmi szabálytalan.

„Nem szegte meg a szabályokat. Talán kicsit eltérően alkalmazta azokat a fennálló körülmények között, de valójában semmit nem csinált, ami szembement volna a szabályokkal" – jelentette ki Horner.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK