Társoldalunk:
Hírlevél

Tovább segíti a Ferrarit a Schumacher-korszak egyik kulcsfigurája

2022.03.04. 12:03

A 78 éves Rory Byrne évek óta segíti tanácsadóként a maranellói csapatot, most újabb hároméves szerződéshosszabbítást kapott. A 2000-es évek eleji sikerkorszakban ő tervezte az autókat.

Bár nemrég már betöltötte a 78. évét, a Ferrari továbbra is számít tanácsadóként a veterán mérnökre, Rory Byrne-re, aki a csapat 2000-es évek eleji sikerkorszakában az autóikat tervezte. Előtte Michael Schumacher első két bajnoki címet szerző autóját, az 1994-es és 1995-ös Benettont is ő tervezte.

A dél-afrikai szakember 2006 végén vonult vissza a frontvonalból, de a 2010-es években tanácsadói minőségben ismét hozzá fordult a Ferrari, amikor problémákkal szembesültek, és most újabb három évvel meghosszabbították a szerződését a RacingNews365.com információi szerint.

A kép jobb szélén látható mérnök Rory ByrneForrás: Getty Images/2002 Getty Images/Mark Thompson

A Ferrari versenyzői vb-címet 2007-ben, konstruktőrit 2008-ban szerzett utoljára. A Forma-1 új korszakára viszont ígéretesen kezdték a felkészülést, az első háromnapos teszten ők tették meg a legtöbb kilométert.

Bár a köridőknek egyelőre nincs jelentősége, ezen a téren is jól muzsikáltak, és a mélyebb elemzések szerint a tempójuk valóban erősnek számított. A Mercedes pedig úgy látta, motorerőben a Ferrari mindenkit lehagyott – itt az üzemanyagok összetételének megváltozása is hatással lehet az erősorrend alakulására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK