2028-ig hosszabbított a Red Bull Max Verstappennel

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Christian Horner, Red Bull logo
MILTON KEYNES, ENGLAND - DECEMBER 15: 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing hugs Red Bull Racing Team Principal Christian Horner as he arrives at Red Bull Racing Factory on December 15, 2021 in Milton Keynes, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull bejelentette, hogy Max Verstappennel hosszútávú szerződést írtak alá, amellyel így biztosítva van a jövője a csapatnál egészen 2028 végéig.

A hollandnak egy korábbi megállapodás szerint 2023-ig volt biztos a helye a Red Bull Racingnél, így viszont további 5 évvel meghosszabbodott az együttműködés.

Vestappen rögtön az Abu-Dzabi futam leintését követően azt mondta a csapatának, hogy reméli még sokáig fogják tudni folytatni a közös munkát

Max Verstappen új megállapodása a Red Bullal azt is jelenti, hogy ezzel a hollandnak van a leghosszabb szerződése a mezőnyben jelenleg. Őt Lando Norris követi, aki 2025 végéig írt alá a McLarennel, Charles Leclercet megelőzve aki 2024-ig a Ferrari biztos pilótája.

- jelentette ki Christian Horner csapatfőnök.

A 24 éves autóversenyző a német hírügynökség értesülése szerint az új megállapodás értelmében öt évre 200 millió fontot kap majd, azaz szezononként 40 millió fontot (18,27 milliárd forint) fog keresni.
Verstappen tavaly nagy csatában, de vitatott körülmények között, a zárófutam utolsó körében előzve nyerte meg pályafutása első vb-címét a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a Mercedes brit sztárját legyőzve.
Az idei F1-es szezon március 20-án kezdődik Bahreinben.

Forrás