Társoldalunk:
Hírlevél

2028-ig hosszabbított a Red Bull Max Verstappennel

2022.03.03. 11:30

A Red Bull bejelentette, hogy Max Verstappennel hosszútávú szerződést írtak alá, amellyel így biztosítva van a jövője a csapatnál egészen 2028 végéig.

A hollandnak egy korábbi megállapodás szerint 2023-ig volt biztos a helye a Red Bull Racingnél, így viszont további 5 évvel meghosszabbodott az együttműködés.

Vestappen rögtön az Abu-Dzabi futam leintését követően azt mondta a csapatának, hogy reméli még sokáig fogják tudni folytatni a közös munkát

Nagyon szeretem őket. Őszintén hihetetlen mennyire élvezem azt, hogy velük együtt dolgozhatok 2016 óta. De az idei év (2021) mindent felülmúlt. Azt szeretném üzenni a csapatnak, amit valószínűleg ők is pontosan tudnak: nagyon szeretem őket. Remélem még 10-15 évig tudjuk folytatni amit elkezdtünk. Nincs okom váltani, és soha nem is lesz. Velük szeretnék maradni amíg csak versenyezni fogok, érzem mennyire szeretnek ők is engem

Max Verstappen új megállapodása a Red Bullal azt is jelenti, hogy ezzel a hollandnak van a leghosszabb szerződése a mezőnyben jelenleg. Őt Lando Norris követi, aki 2025 végéig írt alá a McLarennel, Charles Leclercet megelőzve aki 2024-ig a Ferrari biztos pilótája.

Elsősorban arra fókuszálunk, hogy Max megőrizze a világbajnoki címét, de ez a szerződés azt is megmutatja, hogy hosszú távon gondolkodunk- jelentette ki Christian Horner csapatfőnök.

A 24 éves autóversenyző a német hírügynökség értesülése szerint az új megállapodás értelmében öt évre 200 millió fontot kap majd, azaz szezononként 40 millió fontot (18,27 milliárd forint) fog keresni.
Verstappen tavaly nagy csatában, de vitatott körülmények között, a zárófutam utolsó körében előzve nyerte meg pályafutása első vb-címét a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a Mercedes brit sztárját legyőzve.
Az idei F1-es szezon március 20-án kezdődik Bahreinben.

Forrás