Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Hamilton rúgatta ki az FIA versenyigazgatóját

2022.03.03. 08:03

Red Bull Racing tanácsadója úgy véli, hogy az ausztrál versenyigazgató menesztése kizárólag Lewis Hamilton viselkedésének a következménye. Helmut szerint Michael Masi áldozata lett a brit pilóta hosszas hallgatásának a téli szünetben, amit kizárólag az Abu-Dzabiban történtek miatt vitt véghez Hamilton.

Miután a hétszeres világbajnok visszatért a közösségi médiába és újra beszél a sajtóval is, beismerte, hogy a Forma-1 volt a legutolsó dolog amiről bárkivel is szeretett volna társalogni. Inkább a családjával akart időt tölteni a téli szünetben.
A hónapokon át tartó hallgatása Hamiltonnak azonban folyamatos találgatásoknak adott táptalajt. Állandó kérdéssé vált, hogy vajon abbahagyja-e a versenyzést Michael Masi Abu-Dzabiban hozott utolsó körös döntése miatt.
Később menesztették az FIA versenyigazgatóját a pozíciójából, Masi utódjául Eduardo Freitast és Niels Wittichet nevezték ki, előbbi a Sportautó-világbajnokság, utóbbi a német túraautó-bajnokságban töltött be hasonló pozíciót. A két szakember felváltva fogja ellátni a feladatokat, munkájukat pedig Herbie Blash, Charlie Whiting egykori helyettese segíti tanácsadóként. A három szakember munkáját pedig egy kisebb csapat fogja támogatni, akik a labdarúgásban már jól ismert videobíró segítségével adnak majd tanácsot a kérdéses szituációkban. 

Lewis Hamilton gratulált Max Verstappennek Abu-Dzabiban az első világbajnoki címéhezForrás: AFP/Andrej Isakovic

Helmut Markónak azonban meggyőződése, hogy Michael Masi elbocsátásához Hamilton némasággal való tüntetése vezetett. A német RTL-nek adott interjújában a következőképp vélekedett a Red Bull tanácsadója:

Egyértelmű volt, hogy Hamilton nem fogja abbahagyni a versenyzést, hiszen erre semmilyen jel nem utalt, nem volt mozgolódás a pilótapiacon

"Ha a brit tájékoztatta volna a Mercedest, hogy visszavonul, akkor annak egyértelmű jelei lettek volna a háttérben. Viszont ennek a nyomát se láttuk a pilótapiacon."
Azzal, hogy teljes hallgatásba burkolózott kizárólag az elégedetlenségét akarta kifejezni a kialakult helyzettel illetve a meghozott döntéssel. Ennek a viselkedésnek a következménye, hogy Michael Masit elmozdították a pozíciójából

"Ez egyáltalán nem helyes, ha megnézzük, hogy a versenyigazgató milyen nagyszerű teljesítményt nyújtott az elmúlt években. Ha számára is adottak lettek volna a most bevezetett segítségek, akkor könnyebb lett volna döntést hoznia egy tanácsadóval vagy egy videobíróval az oldalán. Masit most feláldozták ennek az oltárán." - tette hozzá Helmut Marko.

A barcelonai teszten Hamilton azzal magyarázta a hosszas hallgatását, hogy a családjával szeretett volna több időt tölteni:
Ahogy vége lett a szezonnak azonnal kikapcsoltam. Ilyenkor alapvetően nem beszélek senkivel. Nem lógtam a telefonomon a téli szünetben, csak a családommal voltam. Ez inkább arról szólt, hogy megéljem a pillanatot, jelen legyek a jelenben és emlékeket gyűjtsek velük. Mindannyian tudjuk, hogy milyen az amikor csak egy dologra fókuszálunk és minden mást figyelmen kívül hagyunk, mint például időt szánni a szeretteidre

"Természetes elgondolkoztam a jövőn. Akik az én koromban vannak szerintem hasonlóan hozzám, ők is ugyanígy tesznek. Gondolnod kell az elkövetkező időkre.Végigpörgeted a fejedben, hogy melyek lesznek a következő lépéseid, mi lenne a jó döntés, és mi lenne a legoptimálisabb annak érdekében, hogy összességében boldognak érezd magad." - mondta Hamilton.

Forrás 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK