Megjelent a Drive to Survive előzetese, a jövőben változhat a koncepció

Forma-1, USA Nagydíj, Lewis Hamilton, Max Verstappen
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (C) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) lead racers at the start of the Formula One United States Grand Prix at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, on October 24, 2021. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
A Netflix közzétette a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) legújabb, negyedik évadának előzetesét. Az F1 elnök-vezérigazgatója méltatta a sorozatot, de hozzátette, ha a helyzet úgy kívánja, változtatni fognak a koncepción.

Az F1 rajongói közül rengetegen várják izgalommal a netflixes F1-sorozat, a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) negyedik évadának március 11-i megjelenését. Számukra remek hír, hogy az amerikai médiaszolgáltató közzétette a tavalyi idényt feldolgozó tíz rész előzetesét.

Megjelent a Drive to Survive negyedik évadának előzetese

A 2021-es volt minden idők egyik legszorosabb F1-es szezonja, ennek tudatában az új évad is izgalmasnak ígérkezik. Igaz, a világbajnoki csata egyik főszereplője, Max Verstappen nem nyilatkozott a stábnak, mondván, sokszor hamis narratívát állítanak fel, és nem létező konfliktusokat generálnak. Nemcsak a holland pilóta, hanem a közönség jelentős része is fogalmazott meg hasonló kritikát, ám Stefano Domenicali szerint a Forma-1 sokat köszönhet a sorozatnak.

Kétségtelen, hogy a Drive to Survive-nak hihetetlen hatása van elsősorban az új nézőkre, emellett más piacokon, például az Egyesült Államokban is

– jelentette ki az F1 elnök-vezérigazgatója egy befektetőknek tartott konferenciabeszélgetés során. – Figyelniük kell az új évadot, mert most volt lehetőségem megnézni, és fantasztikus lesz. A tavalyi év történései alapján el tudják képzelni, hogy rengeteg akció lesz, és ezt a megfelelő hangvétellel [mutatják be].”

A Forma-1 a 2018-as idénytől kezdve működik együtt a Netflixszel, a Drive to Survive első évada pedig 2019-ben jelent meg. A hatalmas siker láttán többek között a MotoGP is úgy döntött, hogy megcsinálja a „saját Drive to Survive-ját”: az Unlimited című sorozat az Amazon Prime-on fog megjelenni három nappal a valódi Drive to Survive után. Az F1 tehát ebből a szempontból mindenképpen utat mutatott, és ha úgy adódik, akkor a továbbiakban sem fog megriadni a változástól.

Úgy gondolom, megmutattuk, hogy a Forma-1 mindig egy lépéssel megelőzte a változásokat – fogalmazott Domenicali. – Fontos számunkra, hogy továbbmenjünk a Drive to Survive-val és a netflixes barátainkkal egészen addig, amíg úgy gondoljuk, hogy olyan show lesz belőle, amely különbséget jelent. Ha ez csak egy másfajta módja lesz a Forma-1-ről történő beszélgetésnek anélkül, hogy hozzáadott értéket teremtene az F1 platformjának, akkor

jobb lenne újratárgyalni [az együttműködés feltételeit], és megnézni, hogy a jövőben mit lehetne másképp csinálni a Netflixszel vagy egy másik partnerrel.”

Az elmúlt években jelentős mértékben bővült az F1 szurkolói bázisa, tavaly például minden más sportágénál nagyobb növekedést produkált a közösségi médián belül. Emellett ráadásul az Egyesült Államokban is egyre nagyobb a népszerűsége, ami nagyban köszönhető a Netflix sorozatának.

Az F1 egyre növekvő népszerűsége az Egyesült Államokban nagyban köszönhető a Netflix sorozatának Forrás: AFP/Robyn Beck

Ez a felület kulcsfontosságú volt a tudatosság növekedésének szempontjából, főként a fiatal generáció és a Forma-1 új szurkolóinak körében – vélekedett Domenicali. – Emiatt köszönetet kell mondanunk ezért a vízióért, termékért, valamint a tényleg nagyon jó minőségért.”