Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Hamilton 37 évesen már számíthat a teljesítménye visszaesésére

2022.02.27. 19:16

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója szerint a brit nagyszerű teljesítményt nyújtott az elmúlt években, viszont úgy gondolja, hogy Hamiltont is utol fogja érni a korosodás, ami hamarosan meglátszódhat az eredményein. Az osztrák szerint a hétszeres világbajnok túl sokáig már nem fogja tudni hozni a tőle megszokott színvonalat.

A Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy Hamilton kiemelkedően jól teljesített a 2021-es szezon második felében, ahol több futamgyőzelmet is besöpört, így felzárkózva Max Verstappenre a világbajnoki pontversenyben: Nagyszerű teljesítményt nyújtott az idény második felében - fogalmazott tömören. 

Christian Horner csapatfőnök, és Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson


Lewis Hamilton nemrég töltette be a 37. életévét, az osztrák mégis úgy véli, hogy már a közeljövőben hatással lesz a kora a képességeire a volán mögött.

Nem tudom elképzelni, hogy még sokáig lehetne ilyen magas szinten teljesíteni. Elérte a csúcspontját a karrierjében, innentől ahogy telnek az évek úgy lesz az hatással a versenyzésére is- tette hozzá az osztrák.

Lewis Hamilton a barcelonai tesztenForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Ugyanakkor a mindössze 24 éves Max Verstappenről épp az ellenkezőjét gondolja:

Max már világbajnok, innentől csak erősebbé fog válni

Lewis Hamilton viszont a visszatérése után a közösségi médiába folyamatosan azt hangoztatja, hogy mennyire kirobbanó formában van. Sőt úgy fogalmazott, hogy sosem érezte még magát fókuszáltabbnak és felszülten az új szezonra.
Arra is utalt, miszerint szerződés köti a csapatához (ami 2023 végéig érvényes), így voltaképp egyértelmű, hogy maradni fog a Forma-1-ben:

A legnyomósabb érv, hogy szeretem amit csinálok. Szeretem azt, hogy egy csapat része lehet, aminek minden egyes tagja ugyanazért a célért küzd. Úgy érzem most vagyok a valaha volt legjobb formámban, szóval miért mennék el az F1-ből - nyilatkozta Hamilton a barcelonai tesztet követően.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK