Társoldalunk:
Hírlevél

F1: Megérkezett a 2022-es Alfa Romeo - videó

2022.02.27. 09:34

Habár az Alfa Romeo is ott volt a barcelonai teszten, az autójukat egy terepmintás "álfestés" takarta el, így a valós külsejére eddig várni kellett. A C42-őt utolsóként mutatta be az istálló, amelyet Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü (Guanyu Zhou) fog vezetni.

Az érdekes párosítás a svájciak javára is válhat, hiszen a Mercedestől érkező Bottas és a tehetséges újonnan bemutatkozó Zhou új lendületet adhat a csapatnak. A versenygép festése határozottan friss és letisztult: 

Egy új szezon mindig izgalmakat rejt magában, a sok befektetett munkának ilyenkor láthatjuk a gyümölcsét. Nagy reményeket fűzünk a C42 nevet viselő versenygépünkhöz, hiszen ez az első olyan autó amelyet az új szabályoknak megfelelően építettünk, és hiszünk benne, hogy közelebb fog minket hozni a mezőny többi csapatához.

- nyilatkozta Fred Vasseur, a csapat vezetője. 

Csou Kuan-jü (Guanyu Zhou) az első kínai pilót akinek sikerült eljutnia az F1-ig, így mind a versenyző, mind a szurkolói feszülten várják a debütálást.

Nem is lehetnék izgatottabb az új szezon miatt. Látva magam előtt a C42 gyönyörű festését egyre inkább realizálom, hogy ez a valóság, és valóban megtörténik. Ez mindannyiunk számára egy új korszak kezdete akik az F1-ben vannak, hiszen tiszta lappal indulhatunk idén, és óriási lehetőségek adódhatnak egy-egy csapat számára a felzárkózásban is. Az Alfánál mindenki segítette a beilleszkedésem, és a csapat minden egyes tagja kőkeményen dolgozik, motivált és nem ismer lehetetlent.

- hangzott el a kínai versenyzőtől.

Forrás: Alfa Romeo F1 Team Orlen