Társoldalunk:
Hírlevél

Abba akarta-e hagyni a versenyzést Hamilton?

2022.02.27. 08:23

Rengeteg spekuláció övezte Lewis Hamilton karrierjének alakulását a téli szünetben. Miután a pilóta teljesen elzárkózott a külvilágtól és Instagramon is kikövetett mindenkit, sokan azt rebesgették, hogy a 2022-es szezont már nem fogja elkezdeni a 37 éves versenyző. Erről is kérdezték a hétszeres világbajnokot a barcelonai teszten, amire ezúttal választ is adott. 

Miután a brit dármai körülmények között elvesztette a világbajnoki címért folytatott csatát Max Verstapennel szemben, totális hallgatásba burkolózott hónapokra. A csend megtört, és Hamilton szép lassan kommentál mindent, amiket hetekkel vagy épp hónapokkal ezelőtt vártak volna tőle. Különösen megeredt a nyelve azután, hogy az FIA szankciókat jelentett be: többek között Michael Masi menesztését, és egy részletes jelentés elkészítését az Abu-Dzabiban történtekről.

Hamilton mindig számításba veszi az összes opcióját a jövőjét illetően

Miután lezajlott a Mercedes autójának idei bemutatója és a három napos szezon előtti tesztelés is Barcelonában, a brit betekintést engedett a jövőjét illető gondolataiba.
A hétszeres világbajnok elismerte, hogy minden lehetőséget számításba vett a téli szünet alatt, de hozzátette, hogy ezt minden egyes szezon után megteszi:
Természetes elgondolkoztam a jövőn. Akik hasonlóan hozzám ebben a korban vannak, ők is ugyanígy tesznek szerintem. Gondolnod kell az elkövetkező időkre.

Hamilton a jövőre fókuszál, állítása szerint sosem volt még ilyen jó formábanForrás: Mercedes AMG

Végigpörgeted a fejedben, hogy melyek lesznek a következő lépéseid, mi lenne a jó döntés, és mi lenne a legoptimálisabb annak érdekében, hogy összességében boldognak érezd magad. Mindig számításba veszem az összes előttem álló lehetőséget."

- utalt ezzel arra a brit, hogy nyilvánvalóan megfordult a fejében az is, hogy abbahagyja a versenyzést.

Hamilton beszélt arról is, hogy a munkája iránti szeretet, a nagyszerű csapat amelynek a tagja, valamint az is, közrejátszott abban, hogy ne adja fel, hogy remek formában érzi magát.

Miért kellene, hogy abbahagyjam?- tette fel a kérdést a brit.

Lewis Hamilton a 2022-es barcelonai teszten Peter Bonnington, a versenymérnöke társaságábanForrás: Daimler AG/© Finn Pomeroy for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Finn Pomeroy

Arra is utalt, miszerint szerződés köti a csapatához (ami 2023 végéig érvényes), így voltaképp meg van kötve a keze, majd mégegyszer nyomatékosította:

Végül pedig a legnyomósabb érv, hogy szeretem amit csinálok. Szeretem azt, hogy egy csapat része lehet, aminek minden egyes tagja ugyanazért a célért küzd. Úgy érzem most vagyok a valaha volt legjobb formámban, szóval miért mennék el az F1-ből"Persze ott van az is, hogy újra fókuszba kell kerülnöd és maximálisan összeszedetten érkezni az új szezonba. Sosem mentem még át ennél nagyobb utazáson, mint most." - zárta a gondolatait a brit, utalva a spirituális megújulás útjára, amelyet a tavaly év végi futam óta járt be.

Hamilton és a Mercedes is csak helyen-közel volt szerencsés a barcelonai tesztelésen, az első néhány kört döcögősen tették meg, időbe telt mire felvették a ritmust, és hatékonyan ki tudták használni a tesztelés utolsó délutánját. Amivel kapcsolatban a brit úgy fogalmazott, hogy:
Vannak olyan akadályok amelyeket át kell ugranunk.A Mercedesnek is van még tehát bőven dolga a márciusi szezonkezdés előtt. Választ csak az első néhány futamot követően fogunk kapni a kérdésre, hogy milyen munkát sikerült végeznie a csapatnak az új szabályoknak megfelelő autók építésében.

Forrás