Vágólapra másolva!
Russell kijelentette, hogy a Ferrari és a McLaren tempója jelen állás szerint valóban erősebb a Mercedesénél, ez nem csupán csalóka benyomás a legjobb köridők alapján. Azt persze nem lehet kizárni, hogy az ilyen nyilatkozatokkal csak félre akarják vezetni a riválisaikat a felkészülési időszakban.

A Mercedes új igazolása, George Russell a második tesztnap után kijelentette, hogy egyelőre a Ferrari és a McLaren valóban a többiek előtt jár, és ezt nem csupán a legjobb köridők sokszor félrevezető eredményére alapozza. Az említett két istálló a tabella tetején zárt az eddigi két gyakorlási napon és nem is szembesült látványos problémákkal.

„Némelyik csapat nagyon gyorsnak tűnik. A piros és a narancssárga különösen ütőképesnek látszik. Meglátjuk, mit hoz az utolsó nap, és mi mit tehetünk a következő bahreini tesztig – idézte Russellt az Autosport. – Úgy néz ki, mindent jól kordában tartanak és erősek kevés és sok benzinnel is, jók a gumikezelésben."

Russell a barcelonai teszten Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Jiri Krenek

„A különböző etapok átlagából tudjuk, hogy mögöttük állunk."

„Meglátjuk. A bajnokságot senki sem Barcelonában nyeri meg."

A Mercedes 2014-től 2021-ig majdnem mindig a legerősebbnek tűnt a tesztelés során, de amikor nem, azokban az években is viszonylag hamar összeszedte magát és harcolt a bajnoki címért. Ahogy Russell célzott rá, az erőviszonyok még sokat fognak változni a március közepi idénynyitóig és várhatóan az első futamokon is, ahogy a csapatok egyre jobban megismerik az új szabályrendszerben készült autók viselkedését.

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója elárulta, hogy

csütörtökön egy adatátviteli probléma miatt tudták csak késve megkezdeni a munkát, majd az autó egyensúlyával is gondjaik adódtak

(szerinte részben a beállítások, részben a kemény gumik miatt), végül pedig egy szenzorhiba hátráltatta őket, ami miatt korábban be kellett fejezniük a körözést.

A Ferrari még nem is koncentrált a teljesítményre

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz nem tért ki az erőviszonyokra, és hangsúlyozta, hogy a felkészülésnek még csak a korai fázisában tartanak.

Sainz a barcelonai teszten Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Probléma nélkül teljesítettünk másfél napot, ez biztató kezdet. Ezért vagyunk itt – nyilatkozta a csütörtöki nap szünetében, de délután sem hátráltatta őket semmi, így mindkét napon a Ferrari végzett az élen a teljesített kilométerek számában. – Sajnos nektek [újságíróknak] ez nem túl izgalmas, mert még a közelébe sem merészkedtünk annak, hogy kitapogassuk az autó teljesítményének határait."

A McLarennél Daniel Ricciardo vezetett csütörtökön, aki úgy értékelt, hogy „akad néhány erősségünk, némely területen pedig még fejlődnünk kell, ezekkel kell foglalkoznunk."