Társoldalunk:
Hírlevél

A Red Bull elégedett, a Mercedesnél vannak megoldandó problémák

2022.02.26. 10:58

Max Verstappen és a csapat tanácsadója, Helmut Marko is pozitív benyomásokat szerzett az új autóról az első tesztnapokon. Utóbbi szerint a Ferrari valóban erős, de a McLarenről azt gyanítja, hogy csak a szponzorok kedvéért alakította úgy a programját, hogy szép helyen végezzen a táblázaton.

A szezon előtti felkészülés felét jelentette a barcelonai tesztsorozat, amelyen a Red Bullt ugyan nem kerülték el teljesen a problémák, de olcsóbban megúszták azokat, mint néhány másik csapat. Csütörtökön a hírek szerint váltó- és motorhiba veszítettek több órát a felkészülésből, de a mutatott tempójukra nincs panaszuk az új szabályok szerint épített autóval.

A címvédő Max Verstappen láthatóan elégedetten nyilatkozott az első tesztnapok után. „Gond nélkül ment az autó, tetszett az egyensúlya. Bahreinben azonban teljesen más lesz a helyzet, ezért arra koncentrálok, hogy minél több kört tegyek meg és az autó minden részletét megismerjem" – mondta annak kapcsán, hogy a következő teszt-, egyben az első versenyhelyszín vonalvezetése más lesz.

 

Verstappen a barcelonai tesztenForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Egyetért vele a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is. „Úgy néz ki, nagy potenciál rejlik az autónkban."

Max az első körök óta azt mondta, remeknek érzi az autót.– idézte az Auto Motor und Sport – A C3-as [az ötfokozatú skálán a középső keménységű] gumin értük el a legjobb időt, amely során biztosan nem volt könnyű az autó."

A mercedeses George Russell úgy látta, a Mercedesnél erősebb a Ferrari és a McLaren, de Marko szerint utóbbi istálló a szponzorok kedvében akart járni és úgy választotta meg a programját, hogy kedvező színben tűnjenek fel a táblázaton elfoglalt hellyel.

Russell a barcelonai tesztenForrás: AFP/Lluis Gene

Verstappenhez képest lágyabb gumin jobb eredményt ért el a Mercedesszel Russell és Lewis Hamilton is, de a fiatalabb brit úgy nyilatkozott, hogy az autójukon még van csiszolnivaló.

Még mindig nem vagyunk elégedettek a balansszal.

– közölte pénteken. – Van néhány hiányosság. Tudjuk azonban, hogy milyen irányba kell elindulnunk."

Russell egyébként a teszt végeztével nem fejezte be a munkát, hanem a szimulátorban töltött még néhány órát, hogy segítse csapatát.

Elsősorban a csütörtöki nap volt nehezebb a Mercedesnek, Hamilton erre is utalt, amikor azt mondta: „Nem ez volt a legegyszerűbb, legzavartalanabb gyakorlásunk. Találkoztunk leküzdendő akadályokkal." Az utolsó nappal viszont már elégedett volt, amikor ő és csapattársa végzett a tabella első két helyén, valamint a Mercedes tette meg a legtöbb kilométert. Russell-lel ellentétben úgy nyilatkozott, hogy fogalma sincs az erőviszonyokról, még nem lehet azt állítani, hogy a Ferrari vagy a McLaren a Mercedes előtt járna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK