Vágólapra másolva!
Az Aston Martin, az Alfa Romeo, a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes után a Haas is pályára vitte az első tesztet megelőzően a 2022-es autóját, amelyről kiderült, hogy igencsak máshogy néz ki az istálló által korábban bemutatott modellnél.

Miután a csapatok közül elsőként mutatta be (legalábbis részben) idei autóját, a Haas két nappal a barcelonai tesztelés kezdete előtt forgatási nap keretein belül pályára lépett a katalán aszfaltcsíkon, így már nem csak kozmetikázott rendereken, hanem a maga teljes valójában is bemutatkozott a VF-22-es modell.

Mazepin kihajt a garázsból a VF-22-essel

Egyelőre csak egyetlen rövidke videót tettek közé arról, ahogy Nyikita Mazepin elhagyja a boxutcát, és kép sincs még nagyon a 2022-es modellről, de az már ennyiből is látszik rajta, hogy

a többi istálló eddig látott versenygépéhez mérten is nagyon kidolgozott autóról van szó,

amelyről ordít, hogy a csapat tulajdonképpen a teljes tavalyi évet rááldozta a fejlesztésére, és nem a 2021-es modellel foglalkozott.

A Haas célja az idén az, hogy ismét a középmezőnyben küzdhessen és a pontszerző helyezésekért is harcban legyen. Azok után, hogy tavaly történetük során először esett meg velük, hogy nem szereztek pontot, már ez is szép eredmény lenne az amerikai istállótól.

Nem csak a Haas forgatott ma

A nap későbbi részében az idei autóját korábban bemutató, de azt szintén csak most bejárató McLaren is pályára lépett a barcelonai napsütésben, hogy megtegye első köreit az MCL36-os modellel, méghozzá Lando Norrisszal a volánnál.