Társoldalunk:

Hamilton megszólalt az Abu-Dzabiban történtekről

2022.02.19. 15:41

A hétszeres brit világbajnok eddig maximálisan meg van elégedve az FIA munkájával. Örömmel fogadja, hogy változtatásokat eszközöl a nemzetközi szövetség az Abu-Dzabiban történt botrányos szezon finálét követően. Elégedetten konstatálta többek között Michael Masi elbocsátását, és azt szeretné, ha hasonló eset a jövőben senki mással nem fordulhatna elő. A testület idei első ülésén Londonban részt vett Mohammed ben Szulajem, az egyesület tavaly decemberben megválasztott elnöke is.

A két hónapos síri csöndet követően a Mercedes pilótája nemcsak visszatért a közösségi médiába, de végre kommentálta a drámai 2021-es idényzáró futamot. A W13-as autójuk bemutatóját követően feltették neki a kérdést, hogy visszanézte-e az Abu-Dzabi futamot, amire határozottan azt felelte:
Nem, semmilyen részletét nem néztem vissza. Számomra teljesen világos, hogy mi történt, rengetegszer újra lepörgettem a fejemben az eseményeket még hetekkel később is, ez bőven elég volt.Azt, hogy milyen kommunikáció zajlott közte és Max Verstappen között a verseny leintését követően, majd a dobogón, nem igazán tudta felidézni:

"Nem emlékszem mit mondtam Verstappennek. Az ott történtek eléggé homályosak. Nem szoktam feleleveníteni a fejemben. Nem egy olyan esemény amire szívesen gondolok vissza. A jövőre szeretnék koncentrálni."

Lewis Hamilton megkezdte a felkészülést a 2022-es szezonra a MercedesselForrás: Mercedes AMG

Hamilton örömmel látja, hogy az FIA változtatásokat eszközöl

Miután Mohammed bin Szulajm, az FIA elnöke bejelentette hogy idén már nem Michael Masi lesz az F1 versenyigazgatója, megnevezte az utódjait, is, valamint további fejlesztéseket vezet be.
Az ausztrál szakember utódjául Eduardo Freitast és Niels Wittichet nevezték ki, előbbi a Sportautó-világbajnokság, utóbbi a német túraautó-bajnokságban töltött be hasonló pozíciót. A két szakember felváltva fogja ellátni a feladatokat, munkájukat pedig Herbie Blash, Charlie Whiting egykori helyettese segíti tanácsadóként.

Az eddig eszközölt intézkedésekre reagált a brit:

A múltat mégsem tudod megváltoztatni. Semmi nem fogja eltörölni azt, ahogy abban a helyzetben, abban a pillanatban éreztem magam. Azt viszont jó látni, hogy az FIA lépéseket tesz a fejlődés érdekében.- kommentálta a szövetség idei munkáját Hamilton.

 

"Kulcsfontosságúnak érzem a felelősségre vonhatóságot. Arra kell felhasználnunk a tapasztaltakat, hogy megbizonyosodjunk róla: ilyen soha senkivel nem történhet meg újra a jövőben."  

"Csak egyetérteni tudok azokkal, amiket eddig közölt az FIA. Viszont meg kell bizonyosodnunk róla, hogy ezeket a változásokat a gyakorlatban is látjuk majd igazságosan, pontosan és folyamatosan betartva."

Hamilton szerint időre van szüksége, hogy újra bízni tudjon
Elismerte, hogy az Abu-Dzabiban átéltek megrendítették a rendszerbe vetett hitét, de reméli, hogy idővel ezek a sebek begyógyulnak. Elhangzott a kérdés, hogy az FIA által bejelentett változások fogják-e segíteni őt ebben, amire a következőket felelte a brit:
Bizalmat fogok nekik szavazni, de ne felejtsük el, hogy a bizalom egy pillanat alatt elillanhat, egy csettintésre megtörhet. Ahhoz, hogy bízz valakiben nagyon sok időnek kell eltelnie. Egyelőre nem érzem, hogy ott tartok, de ezek az első lépések amiket a szövetség tett mindenképpen abba az irányba terelnek. Viszont szükség van rá, hogy lássunk ezeket az új szabályokat élesben is. Ez pedig időbe telik."Zárásként kiemelte, hogy jelenleg nem ez a legfontosabb neki:
Nem ez van nálam most a fókuszban. Minden energiámmal arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb formámban legyek és soha nem látott teljesítményt tegyek le az asztalra.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK