Vágólapra másolva!
George Russell a héten teljesítette üléspróbáját a Mercedesnél, amelyen csapattársa, Lewis Hamilton is részt vett. Könnyen lehet, hogy az erről készült képek egyike az autó színét is elárulja.

Közeledik a Mercedes bemutatója, és egyúttal az a pillanat is, hogy a W13-as pályára gurul Silverstone-ban. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a két pilóta teljesítse az üléspróbát annak érdekében, hogy kényelmesen érezzék magukat a pilótafülkében, és elkerüljék a 2020-as Szahíri Nagydíjhoz hasonló eseteket, amikor a beugró George Russell alig fért el a kocsiban.

Russell teljesítette az üléspróbáját a Mercedesnél

A brit pilóta esetében erre a héten került sor, és mivel az idei évre igazolt a címvédő istállóhoz, a közösségi médiában viszonylag nagy felhajtást csináltak az esemény körül. A megosztott videón és képeken több érdekesség is fellelhető.

Sziasztok, srácok, nagy nap a mai, [hiszen] először ülök be a vadonatúj ülésembe a W13-asban

– kezdte Russell a Mercedes által megosztott videóban. – Drukkolok, hogy beleférjek, és készen álljak arra, hogy Silverstone-ban először vezethessem az autót, mindenesetre ez a terv.”

A 24. születésnapját kedden ünneplő pilóta üléspróbáján csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton is részt vett. A hétszeres világbajnok a tavaly szezonzáró után sokáig kerülte a nyilvánosságot, de az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy az idei szezonban is ott lesz a mezőnyben. A 37 esztendős versenyző némi segítséget is nyújtott Russellnek, hiszen a videón, illetve a képeken jól látható, ahogyan magyaráz neki valamit.

Sokan találgatják, hogy az idei Mercedes marad fekete, vagy visszatérnek a hagyományokhoz, és 2019 után újra valódi Ezüstnyilak fognak száguldani a pályákon.

Az egyértelmű, hogy a versenyzői overál esetében maradtak az előbbi megoldásnál, azonban könnyen lehet, hogy a W13-asnál más a helyzet. Az egyik képen ugyanis jól látszik, hogy a bukókeret ezüst színű.

Hamilton is részt vett az üléspróbán, de a képen talán nem ő, hanem a bukókeret színe a legérdekesebb

A kérdésre minden bizonnyal hamarosan választ kapunk, hiszen a Mercedes február 18-án, azaz most pénteken, magyar idő szerint 10 órakor mutatja be az új technikai szabályok szerint épült versenygépét. Nem sokkal a leleplezés után pedig már pályára is viszik a kocsit, hiszen – ahogyan Russell is utalt rá – Silverstone-ban rögtön be is járatják a kocsit.