Wolff és Horner nem ugrott egymásnak - az FIA-elnöke nyilatkozott

Forma-1, Christian Horner, Red Bull, Toto Wolff, Mercedes, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in the Paddock during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 26, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Eredmény még nincs, de Mohammed bin Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a csapatfőnökök részvételével zajló találkozó után röviden nyilatkozott a megbeszélésről és arról, hogy mi várható a Michael Masi versenyigazgató sorsáról is döntő, még mindig zajló vizsgálattól.

Többen is arra számítottak, hogy az F1-es bizottság hét eleji londoni ülésén Mohammed bin Szulajm FIA-elnök bejelenti a tavalyi szezonzáró futam után indított vizsgálat eredményét, és megtudhatjuk, hogy Michael Masi marad-e a versenyigazgatói székben, illetve milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mindenkori versenyigazgató munkáját, valamint milyen egyéb változások lesznek az Abu-dzabiban történtekhez hasonló esetek elkerülésének érdekében. Ezzel szemben erre vonatkozó bejelentés nem történt, az elnök viszont utólag nyilatkozott arról, hogy mi várható.

Az FIA elnöke napokon belül nyilvánosságra hozhatja a vizsgálat eredményeit Forrás: AFP/Franck Fife

„Megegyeztünk bizonyos dolgokban, az elemzés pedig még mindig zajlik, de hamarosan ismertetjük az eredményeit – nyilatkozta bin Szulajm a Sky Sports News-nak. – Jó párbeszédet folytattunk... közölni fogjuk az információkat. Az egyértelmű, hogy mint korábban is mondtuk, az FIA becsülete érintetlen marad. Azért választottak meg, hogy ezt elérjem, és azért is, hogy igazságos legyen a motorsport. Ez a kötelességem. Nagyon jó megbeszélés volt."

Szulajm hozzátette: „Rengeteg fontos dolgot végigvettünk a szezonra vonatkozóan, jó idényre számítok. Csak előre tekinthetünk. Ez fontos az FIA-nak, a szövetség tisztességének és a sportnak. A jövőben csak fejlődhetünk."

Az Autosport információi szerint

többek között azért sem közölt az FIA elnöke a vizsgálatra és Masi jövőjére vonatkozó információkat a csapatokkal az ülésen, mert azon Masi is jelen volt.

A brit F1-es sajtóban ugyanakkor széles körben elterjedt, hogy az ausztrálnak nagy valószínűséggel távoznia kell majd a versenyigazgatói székből, a mindenkori versenyigazgató feladatait pedig jelentősen megreformálják, hogy tehermentesítsék a kiemelten nagy stresszel járó pozíciót betöltő személyt, vagy személyeket, merthogy az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben ketten töltsék azt be, és váltásban dolgozzanak a szezon során. Amennyiben így lesz, Eduardo Freitas, a sportautó-világbajnokság, illetve Niels Wittich, a német túraautó-bajnokság versenyigazgatója a két legvalószínűbb jelölt.

Az ülésről távozóban Wolff és Horner sem akarta megosztani, hogy mi hangzott el

Mohammed bin Szulajm a vizsgálat mellett arról is beszélt, hogy a kettejük között tavaly elmérgesedetté váló viszony ellenére Toto Wolff, a Mercedes, illetve Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem szólalkozott össze a megbeszélésen, sőt. „Egyetértésben voltak, szerintem a Valentin-nap miatt – viccelődött az FIA elnöke. – Közel ültek egymáshoz és jó hangulatban voltak, ami jó. Szórakoztatóbbra számítottam, de jó volt látni a harmóniát közöttük."