Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff és Horner nem ugrott egymásnak - az FIA-elnöke nyilatkozott

2022.02.16. 10:33

Eredmény még nincs, de Mohammed bin Szulajm, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a csapatfőnökök részvételével zajló találkozó után röviden nyilatkozott a megbeszélésről és arról, hogy mi várható a Michael Masi versenyigazgató sorsáról is döntő, még mindig zajló vizsgálattól.

Többen is arra számítottak, hogy az F1-es bizottság hét eleji londoni ülésén Mohammed bin Szulajm FIA-elnök bejelenti a tavalyi szezonzáró futam után indított vizsgálat eredményét, és megtudhatjuk, hogy Michael Masi marad-e a versenyigazgatói székben, illetve milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mindenkori versenyigazgató munkáját, valamint milyen egyéb változások lesznek az Abu-dzabiban történtekhez hasonló esetek elkerülésének érdekében. Ezzel szemben erre vonatkozó bejelentés nem történt, az elnök viszont utólag nyilatkozott arról, hogy mi várható. 

Az FIA elnöke napokon belül nyilvánosságra hozhatja a vizsgálat eredményeitForrás: AFP/Franck Fife

„Megegyeztünk bizonyos dolgokban, az elemzés pedig még mindig zajlik, de hamarosan ismertetjük az eredményeit – nyilatkozta bin Szulajm a Sky Sports News-nak. – Jó párbeszédet folytattunk... közölni fogjuk az információkat. Az egyértelmű, hogy mint korábban is mondtuk, az FIA becsülete érintetlen marad. Azért választottak meg, hogy ezt elérjem, és azért is, hogy igazságos legyen a motorsport. Ez a kötelességem. Nagyon jó megbeszélés volt."

Szulajm hozzátette: „Rengeteg fontos dolgot végigvettünk a szezonra vonatkozóan, jó idényre számítok. Csak előre tekinthetünk. Ez fontos az FIA-nak, a szövetség tisztességének és a sportnak. A jövőben csak fejlődhetünk."

Az Autosport információi szerint

többek között azért sem közölt az FIA elnöke a vizsgálatra és Masi jövőjére vonatkozó információkat a csapatokkal az ülésen, mert azon Masi is jelen volt.

A brit F1-es sajtóban ugyanakkor széles körben elterjedt, hogy az ausztrálnak nagy valószínűséggel távoznia kell majd a versenyigazgatói székből, a mindenkori versenyigazgató feladatait pedig jelentősen megreformálják, hogy tehermentesítsék a kiemelten nagy stresszel járó pozíciót betöltő személyt, vagy személyeket, merthogy az sem elképzelhetetlen, hogy a jövőben ketten töltsék azt be, és váltásban dolgozzanak a szezon során. Amennyiben így lesz, Eduardo Freitas, a sportautó-világbajnokság, illetve Niels Wittich, a német túraautó-bajnokság versenyigazgatója a két legvalószínűbb jelölt.

Az ülésről távozóban Wolff és Horner sem akarta megosztani, hogy mi hangzott el

Mohammed bin Szulajm a vizsgálat mellett arról is beszélt, hogy a kettejük között tavaly elmérgesedetté váló viszony ellenére Toto Wolff, a Mercedes, illetve Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem szólalkozott össze a megbeszélésen, sőt. „Egyetértésben voltak, szerintem a Valentin-nap miatt – viccelődött az FIA elnöke. – Közel ültek egymáshoz és jó hangulatban voltak, ami jó. Szórakoztatóbbra számítottam, de jó volt látni a harmóniát közöttük."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK