Társoldalunk:

Russell Schumacher miatt változtatott a sisakfestésén

2022.02.16. 08:27

Az idei szezontól Mercedesben versenyző, emiatt a sisakfestésén is változtató George Russell nemcsak a csapatváltás miatt változtatott eddig használt dizájnján, hanem Michael Schumacher iránti tiszteletből is.

Noha a glória 2018-as bevezetése óta kevesebb látszik belőle az autóban ülve, a sisak továbbra is a pilóták legfontosabb és tulajdonképpen egyetlen önkifejezési eszköze. Régebben egy-egy versenyző egy teljes pályafutást lehúzott ugyanazzal a dizájnnal, manapság viszont már a legtöbben rendszeresen módosítják a festésüket. Így tett George Russell is, akinél a csapatváltás is közrejátszott ebben, de elmondása szerint leginkább az vezérelte korábbi festésének lecserélésében, hogy nem akart tiszteletlen lenni Michael Schumacherrel.

Russell az új sisakjával az idei overáljában

Az idei évben már Lewis Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző fiatal brit az istálló Twitter-oldalán közzétett videóban mutatta be idei sisakfestését, és árulta el a változtatás okait.

„Ez itt az új 2022-es Mercedes-sisakom. Eléggé különböznek a színei a korábbihoz képest, az idei szezonra viszonylag feltűnő fekete dizájnra váltottam. Ennek oka, hogy eddig a piros szín dominált a sisakomon, de egy piros sisakról egy Mercedesben azt gondoltam, hogy az igencsak Michael Schumacher szerű lenne, én pedig tiszteletben akartam tartani ezt, és ezért másik irányba indultam el" – utalt vissza Russell a német hétszeres világbajnok 2010 és 2012 között a Mercedesnél töltött időszakára, amely során a Ferrarinál megszokott piros sisakfestéssel versenyzett.

A piros sisakról egy Mercedesben Russellnek is Schumacher jutott eszébeForrás: AFP/Fred Dufour

„Ezért most több rajta a fekete, a Crowdstrike (a csapat egyik szponzora - a szerk.) miatt van benne vörös is, elöl pedig itt van rajta ez a kis kék részlet, amit igazán szeretek. Az oldalán nyilván itt van a GR 63-as logó, a rajtszám a tetején is megjelenik, az elején pedig látható a Mercedes-csillag. Eléggé agresszív kinézete lett. Remélem, hogy tetszik nektek, és hamarosan a W13-asban is láthatjátok, Silverstone-ban" – utalt a Mercedes idei autójának bejáratására.

Üléspróbán az új autóban

Russellnek egyébként mozgalmas napjai vannak a Mercedes gyárában, hiszen túl van az üléspróbán a W13-as modellben, amiről a csapat szintén beszámolt a Twitteren. A Mercedes idei autójának bemutatója február 18-án lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK