Társoldalunk:
Hírlevél

Megérkezett a Williams Racing 2022-es autója

2022.02.15. 14:20

A Nicholas Latifi - Alex Albon pilótapárossal vág neki az idei szezonnak a Williams, miután George Russel tavaly a Mercedeshez igazolt. Az istálló egy demo modellt mutatott be, tehát a valós autójuk eltérhet a most bemutatott versenygéptől.   

 A csapat a festés leleplezésének napján már pályára is vitte az FW44-et.

A Williams Racing 2022-es modelljeForrás: Williams Racing Twitter oldala

Egy nappal a bemutató előtt érkezett az istállóhoz az amerikai elemgyártó cég, a Duracell, akivel hosszútávú együttműködést terveznek. 

Reméljük olyan gyors is lesz az autó, amilyen jól néz ki- mondta Jost Capito csapatfőnök.

„A Williams nagy múlttal rendelkezik az Forma-1-ben. Az istálló erejét és letisztultságát tükrözi 2022-es autó megjelenése, amit az összes csapattag, a szurkolók és maguk a versenyzők is képviselnek. Az FW44 egy új korszak kezdete, a fejlődésünket tükrözni a jövőre nézve, és refelektál a sportban eltöltött múltunkra is." 

Megkérdezték Joss Capitot, hogy mit jelent a piros szín megjelenése a festésben:
"Azt jelenti, hogy brit. Brit a csapat, büszke brit csapattagokkal, ezért szerettük volna, ha ez az autón is feltűnik a piros szín jegyében." 

Nicholas Latifi a következőket fűzte hozzá: 
Nagyszerű, frissnek néz ki. A kék mindig is a Williams része volt, ez fontos volt számunkra, hogy maradjon. Kapott némi piros és egy kis feltűnőbb kéket is

"Elképesztően jól néz ki élőben, de talán még jobban mutat kamerán."

Albon hozzátette: "Egyetértek. Nagyon frissnek tűnik az autó és letisztultnak. Remélem pont olyan gyors lesz, amennyire tetszik a külseje."

Pályára vitték az FW44-et 

Nem sokkal a bemutató után már a silverstoni aszfaltcsíkon körözött a Williamssel Nicholas Latifi és Alex Albon is. Minden Forma-1-es csapat kap kettő napot egy évben arra, hogy felvételeket készíthessenek a versenygépeikről, ezt nevezik "filmkészítős napnak", amit arra használnak ki, hogy a frissen elkészült autóikat pályára vigyék, és fussanak vele néhány kört még a tesztek előtt. 

Williams Racing 2022-es autója először pályán SilverstonebanForrás: Williams Racing Twitter oldala

Forrás