Vágólapra másolva!
A McLaren csapatnál hagyomány, hogy az autók bemutatójával párhuzamosan leleplezik az adott évre készült egyedi sisakfestést is. 2019 óta minden szezont teljesen új tervezésű sisakkal kezdenek, az idei igen feltűnőre sikerült.

Daniel Ricciardo a közösségi média oldalain mutatta be, hogy milyen sisakot terveztek a 2022-es szezonra a brit, Nicolai Scalterrel. A művész "Ornamental Conifer" álnév alatt dolgozik. Munkájáért rajonganak a profi sportolók. Többek között teljes autófestések, szörfdeszkák, bicikli vázak, és még megannyi sporteszköz dizájnjának a tervezésével is foglalkozik. Az ausztrál pilótával közösen álmodták meg a sisak stílusát, amiről képek is készültek:

Ricciardo bukósisakja barackos árnyalatokat visel, graffitivel kiegészítve. Amin az a mondat áll: "Present momentum", azaz: "Légy jelen a pillanatban" ami az ausztrál pilóta mottója. A sisak oldalán még helyet kapott a 3-as szám, ami a versenyző rajtszáma és szerencseszáma is egyben.

A második szezonját kezdi meg Daniel Ricciardo a McLaren csapatnál idén. Nagy reményekkel vág neki a szezonnak a tavalyi sikeres évük után, hiszen Monzában sikerült egy futamgyőzelmet elérniük.

- nyilatkozta a német Auto Motor und Sportnak Ricciardo. Utalva arra, hogy mennyire kevés adatuk van az új szabályok szerint épített autókról.

Hozzátette:

"Mi versenyzők elég jók vagyunk abban, hogy gyorsan alkalmazkodjunk az új körülményekhez".

Csapattársával, Lando Norissal Február 11-én, este 8 órai kezdéssel mutatják be az új McLaren versenygépet, ami az MCL36 nevet viseli.

Forrás