Társoldalunk:
Hírlevél

Megérkezett az új McLaren, így néz ki az MCL36

2022.02.11. 20:36

A Zak Brown vezette csapat bemutatta a 2022-es valós autóját, ahogy tette azt Aston Martin is, ellentétben a Red Bullal, akik egy demo autót tártak a közönség elé. A McLaren tavaly a konstruktőri világbajnoki címért folytatott harcban megszerezte a 4. helyet, nem sokkal lemaradva a Scuderia Ferraritól. Az istálló dupla dobogót ünnepelhetett az Olasz Nagydíjon, és úgy tűnik, a McLaren folyamatosan menetel előre, zárkózik fel az élcsapatokhoz.

Az autó festése megtartotta a McLarentől megszokott narancssárga színt, viszont a kéket lecserélték az egyik szponzoruk (Gulf) árnyalatára, így egy világos kiemelést kapott a versenygép. 

A McLaren MCL36 - GalériaForrás: McLaren

A Forma-1-es csapatunk egy rendkívüli fejlődésen megy át, amit évről-évre láthatunk. Az új szabályok egy új kezdetet is jelentenek McLarennek. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek - hangzott el Andreas Seidl csapatfőnöktől.

A wokingiak nem változtattak a pilótapároson, idén is Daniel Ricciardo és Lando Norris fognak körözni a McLarennel.

Norris a tavalyi Monacói Nagydíj előtt hosszabbított szerződést a csapattal 2023 végéig, de miután 2021-ben minden eddiginél jobb teljesítményre volt képes, 

2025 végéig biztosították jövőjét a csapatnál. 

Norris a 2021-es idényt a hatodik helyen zárta a pontversenyben, miközben Ricciardo a nyolcadik lett. A McLaren stabilitása pilótafronton legalább 2023 végéig biztosítva van, Daniel Ricciardónak ugyanis addig szól a szerződése.

Az ausztrál a tavalyi szezont a pontverseny 8. helyén zárta, az összetett 6. helyet megszerző csapattársánál 45 ponttal kevesebbet gyűjtött. Ricciardónak 2022-ben is fel van dobva a labda: nemcsak a Ferrarival, de a saját csapattársával is fel kell vennie a versenyt. 

Az új szabályok mindig izgalmasak, ugyanakkor nem gondolhatjuk, hogy garantáltan jobb lesz tőlük minden. Az új nem mindig jelent jobbat. De versenyzési szempontból, ha a mezőny szorosabb lesz, attól izgatott leszek. Élvezem a kerék a kerék elleni csatákat, és meg akarom mutatni a képességeimet. Talán ez előny lesz nekem és örülnék neki, ha így lenne - nyilatkozta Ricciardo

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK