Társoldalunk:
Hírlevél

Rekord idejű szerződéshosszabbítás a Bahreini Nagydíjjal

2022.02.11. 13:08

A 2004 óta megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíj ezzel a szerződéssel az egyik legbiztosabb jövőjű pálya lett a versenynaptárban. Ez volt az első Közel-Keleti ország, ahol Forma-1-es futamot rendeztek, impozáns környezetet és izgalmas versenyeket szolgáltatva a nézőknek és a résztvevőknek egyaránt.
A koronavírus megjelenése idején a helyszín két futammal is kiszolgálta a Forma-1-es mezőnyt, amely sok pilótának és csapatnak is az egyik kedvence a versenynaptárban.

Stefano Domenicali, az FIA elnöke a következőket mondta: Örömmel jelentem be, hogy a Bahreini-Nagydíj 2036 végéig a versenynaptár biztos résztvevője lesz.

A 2022-es szezont rendhagyó módon ismét nem Ausztráliában kezdi a mezőny. Sakir ad elsőként otthont az F1-nek, ami "egy új korszak kezdetét is jelenti a sportnak", ahogy Domenicali fogalmazott.

Bődületes komplexum fogadja évről-évre az F1-es gárdát és a nézőket a helyszínen, amely újabb beruházáson esett át, hogy bővítsék a szurkolók részére kialakított zónákat, és közelebb hozzák hozzájuk a Forma-1 élményét.

A bahreini aszfaltcsík felülnézetbőlForrás: Bahrain Int. Circuit Twitter oldala

A promóter további fontos bejelentést tett: jelentős erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy az eseményhez szükséges áramellátást kizárólag megújuló energiaforrásból fedezzék a környezeti fenntarthatóság jegyében. A Forma-1-es világbajnokság szervezőinek a célja 2030-ra a teljes karbon mentesség elérése.

Sheik Salman bin Isa Al Khalifa, a Bahrain International Circuit vezérigazgatója is elégedettségét fejezte ki: "18 éve versenyez itt a Forma-1, ami büszkeséggel tölt el minket, hiszen ez által részesei lehetünk a sportág gazdag történelmének és tovább vihetjük ezt a jövőben is.A motorsport iránti érdeklődés jelentősen megnövekedett az elmúlt években a Közel-Keleten. Egy új generáció született, akik már részesei ennek a nagyszerű változásnak."

A bahreini pálya is egy, a Hermann Tilke által tervezett aszfaltcsíkoknak, akinek a nevéhez fűződik többek között az osztrák A1 Ring, az Egyesült Arab Emirátusokban a Yas Marina Circuit, vagy az azerbajdzsáni Baku City Circuit tervezése is.

Hermann Tilke építőmérnök, megannyi F1-es pálya tervezőjeForrás: Planet_F1 Twitter oldala

A Forma-1 mezőnye 2022 március 18-án érkezik Bahreinbe.

Forrás