Vágólapra másolva!
Lance Stroll a 2022-es autójuk bemutatója után válaszolt néhány kérdésre, többek között reflektált a 2021-es szezonra is. A kanadai versenyző kendőzetlenül elmondta, hogy mit gondol a tavalyi szezonzárón történt példátlan eseményekről.

Az Aston Martin F1 Team versenyzője megosztotta az álláspontját a világbajnoki cím sorsát eldöntő FIA intézkedésekről Lewis Hamilton és Max Verstappen között. Stroll egyenesen nevetségesnek titulálta ami történt:

Nem változtathatod meg a szabályokat menet közben, nem mondhatod azt, hogy az autók fele körözheti csak le a biztonsági autót."

"Sajnos azok közé tartoztam, akik nem hagyhatták le a Safety Cart, pedig friss gumikon voltam. Esélyem sem volt kihasználni a gumielőnyöm." - emlékezett vissza Lance Stroll.

Nagyon fontos lenne következetesen betartani azokat".

"Megértem, hogy ez izgalmasabbé teszi a versenyzést. Két pilóta, akiknek az utolsó körben kell eldöntenie a világbajnoki cím sorsát, a legutolsó centiméterekig fej-fej mellett haladva. De amiatt nem találhatunk ki új szabályokat, mert ezek kőbe vésett dolgok - vagy legalábbis annak kéne lenniük."

Lance Stroll, az Aston Martin F1 Team pilótája Forrás: Lance Stroll Twitter oldala

Stroll szerint kulcsfontosságú a jövőre nézve, hogy következetesek legyenek a versenybírák. Fejlődést vár az FIA-tól, ahogy fogalmazott: "Jelenleg a következetesség nem erőssége a Forma-1-nek."

majd indulhat újra a verseny"

"Nem létezik semmi olyan, hogy a versenygépek fele lekörözheti a biztonsági autót, míg a másik fele nem.

- hangsúlyozta markáns véleményét a kanadai.

"A sportot tisztelni kell. Azon felül pedig ha van bármi amiben a Forma-1 vagy az FIA hibázott, azt a verseny után ki kell vizsgálni, és megtenni a megfelelő intézkedéseket."

A kérdésre, hogy beszélt-e az események óta az FIA-val, azt válaszolta, hogy "váltották néhány szót, de a szezonzáró után mindenki felszívódott." Hozzátette: "Biztos vagyok benne, hogy a 2022-es idény rajtjához közeledve lesznek ezzel kapcsolatban újra megbeszélések."

Forrás