A Red Bull csapatfőnöke Mercedes-gyárlátogatást nyert, de nem megy el rá

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Christian Horner, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pitwall during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem mulasztotta el az alkalmat Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hogy viccelődjön egy kicsit a Mercedesszel, de mindezt egy jó ügyet szolgálva tette.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, ha úgy tetszik, megindította a várhatóan az idei szezonban is folytatódó, de a felek reményei szerint a tavalyival ellentétben nem elmérgesedő rivalizálást a Red Bull és a Mercedes között, miután csipkelődött egy kicsit a tavalyi konstruktőri világbajnokkal. Történt ugyanis, hogy az Autosport éves díjátadó gáláján licitált a brackley-i istálló által felajánlott gyárlátogatásra, amit végül meg is nyert. Ám ennek ellenére nem fogja tudni belülről is megnézni a nagy ellenfél központját.

A Mercedes gyárlátogatása mellett többek között egy Ross Brawnnal közös ebédre, és aláírt Red Bull-termékekre is lehetett licitálni

A díjátadó jótékonysági árverésén különböző dolgokra lehetett licitálni, többek között a Mercedes által felajánlott gyárlátogatásra is.

A szintén jelenlévő Christian Horner pedig nem volt rest, és 4000 fontot ajánlott a túráért, amivel meg is nyerte a licitet,

majd a RacingNews365-nek arról viccelődött, hogy vagy 20 embert magával vinne a Red Bulltól. „Adrian [Newey technikai főigazgató], én, Pierre Waché [technikai igazgató] és valószínűleg Paul Field, a gyártásigazgatónk" – sorolta Horner, hogy kik mennének vele.

A csapatfőnök szerint „izgalmas lenne megnézni, hogy miként költik el a költségplafon összegét", majd hangsúlyozta, hogy természetesen a jó ügy érdekében licitált.

Ez az ügy pedig nem más, mint a Grand Prix Trust nevű jótákonyosági szervezet, amely az F1-es közösségnek nyújt segítséget, beleértve korábbi versenyzőket és alkalmazottakat. Az aukción befolyt teljes összeg, amely az egyéb adományokkal mintegy 46,752 fontot tesz ki, hozzájuk kerül.

Horner pedig természetesen nem látogat el majd a Mercedes gyárába, amit nem is tehetne meg,

a felajánlott négyfős túra ugyanis „Forma-1-es alkalmazottak számára nem elérhető", így vélhetően a Horner utáni négy legnagyobb összeget felajánló személy készülhet Brackley-be.

A Mercedes F1-es csapatának központja Brackley-ben Forrás: Getty Images/2020 Marc Atkins/Marc Atkins

A Red Bull csapatfőnöke egyébként korábban már látogatott el rivális csapathoz, amikor 2008-ban David Coulthard révén ő és Adrian Newey is elment a McLaren wokingi központjába, de természetesen szinte sehová nem kukkanthattak be, így a marketing és elektronikai részleg megtekintése után ebédeltek egyet és hazamentek.

Az Autosport díjátadóján Horner átvette a tavalyi világbajnok Red Bull RB16B-ért járó "Az Év Nemzetközi Versenyautója" díjat, illetve Max Verstappen nevében "Az Év Nemzetközi Autóversenyzője" díjat is.