Mit keresett Lewis Hamilton a Mercedes gyárban?

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton speaks to the press in the parc ferme after winning the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on December 5, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hétvégén visszatért a közösségi média felületeire a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton. A tavalyi év utolsó versenyének leintését követően a hivatalos (és kötelező) sajtótájékoztatón se vett részt, valamint a decemberi FIA díjátadó gáláján se jelent meg, ahol Max Verstappennek átadták a világbajnoki címért járó trófeát.   

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sokáig bizonytalanságban tartotta a Hamilton jövője iránt érdeklődőket. Többször kijelentette, hogy reméli: nem adja fel a brit, ahogy azt is megértően nyugtázta, hogy elfogadná ha ezek után nem szeretne visszaülni az autóba a tavalyi csalódás után. Azt, hogy Wolff negatív kijelentései mennyire voltak a showműsor részei nem tudhatjuk.

Hétfőn azonban Hamilton csapata is üdvözölte a pilótát egy külön posztban, ami már sejttette, hogy milyen irányba fog eldőlni a kérdés.

- így jelezte az istálló, hogy a pilótájuk életjelet adott magáról.

Bár az utóbbi napok eseményei arra utaltak, hogy a hétszeres világbajnok megkezdi a felkészülést a szezonra, hivatalosan nem jelentették azt be.

A Mercedes viszont megerősítette a hírt a RacingNews365.com-nak:

a brit csatlakozott a csapathoz

a brackleyben lévő gyáruk helyszínén. Hétfőn és kedden pedig már

az autó előkészítésében is részt vett.

A Mercedes AMG a W13-as autóját február 18-án mutatja be, ahol immár szinte biztosan ott lesz Lewis Hamilton és új csapattársa, George Russell is.