Társoldalunk:

Mit keresett Lewis Hamilton a Mercedes gyárban?

2022.02.08. 17:31

Az elmúlt hétvégén visszatért a közösségi média felületeire a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton. A tavalyi év utolsó versenyének leintését követően a hivatalos (és kötelező) sajtótájékoztatón se vett részt, valamint a decemberi FIA díjátadó gáláján se jelent meg, ahol Max Verstappennek átadták a világbajnoki címért járó trófeát.   

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sokáig bizonytalanságban tartotta a Hamilton jövője iránt érdeklődőket. Többször kijelentette, hogy reméli: nem adja fel a brit, ahogy azt is megértően nyugtázta, hogy elfogadná ha ezek után nem szeretne visszaülni az autóba a tavalyi csalódás után. Azt, hogy Wolff negatív kijelentései mennyire voltak a showműsor részei nem tudhatjuk.  

Hétfőn azonban Hamilton csapata is üdvözölte a pilótát egy külön posztban, ami már sejttette, hogy milyen irányba fog eldőlni a kérdés.

Üdv újra itt. - így jelezte az istálló, hogy a pilótájuk életjelet adott magáról. 

Bár az utóbbi napok eseményei arra utaltak, hogy a hétszeres világbajnok megkezdi a felkészülést a szezonra, hivatalosan nem jelentették azt be.

A Mercedes viszont megerősítette a hírt a RacingNews365.com-nak: a brit csatlakozott a csapathoz a brackleyben lévő gyáruk helyszínén. Hétfőn és kedden pedig már az autó előkészítésében is részt vett.

A Mercedes AMG a W13-as autóját február 18-án mutatja be, ahol immár szinte biztosan ott lesz Lewis Hamilton és új csapattársa, George Russell is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK