Társoldalunk:

Brutális, hogy mit művelnek az F1-es pilótákkal - videó

2022.02.08. 08:21

Az elmúlt napokban megszaporodott a posztok száma a Forma-1-es pilóták közösségi oldalain, hiszen hamarosan kezdődik a 2022-es szezon. A Scuderia AlphaTauri idei pilóta párosa betekintést engedett azokba a kőkemény vizsgálatokba, ahol minden erejükre szükségük volt ahhoz, hogy megfeleljenek az előírtaknak.

Pierre Gasly a következő aláírással posztolta a videókat:

Gyerünk, gyerünk, gyerüüüünk! Egy kemény de nagyszerű fizikai teszten vagyunk túl. Jobbak az eredményeink a tavalyiakhoz képest, folyamatosan fejlődünk! Ne merészeld soha azt mondani nekem, hogy az F1 nem sport, különben lesz egy-két szavam hozzád. 

Cunada Juki tömören csak ennyit tett hozzá a megosztott tartalomhoz:

"Hálistennek, hogy túl vagyunk rajta"

Pierre Gasly pedig kommentben odaírta: Hála Istennek, hogy túlélted!

Az F1-es pilóták felkészülése minden szezon előtt szigorú étrendet és edzéstervet követel meg tőlük. Életmódjukat is szabályozniuk kell, ha 100%-on szeretnének teljesíteni, ami a szezon közbeni bulikat és alkohol fogyasztást a tiltólistára helyezi.

Speciális erősítést igényel a nyakizmaik előszítése a rájuk nehezedő erőhatások miatt. Minden egyes izomcsoportot úgy edzenek, hogy szimulálják a versenyautókban rájuk ható erőket, felkészítve azokat a hirtelen lassításra, gyorsulásra, vagy egy esetleges ütközésre. Minél fejlettebbek és terhelhetőbbek ezek az izmok és szalagok, annál inkább elkerülhető egy nem kívánt sérülés vagy fizikai túlterhelés.