Mókás videó került ki Räikkönenék és Giovinazzi érzelmes búcsújáról

Forma-1, Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing, Spanyol Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait and GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Aramco Gran Premio De Espana 2021 from May 07 to 10, 2021 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, near Barcelona, Spain - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Vágólapra másolva!
Előkerült egy videó az Abu-dzabi Nagydíj estéjéről, amin látható, hogy nemcsak Kimi Räikkönen, hanem felesége és gyerekei is elbúcsúztak az F1-et szintén elhagyó Antonio Giovinazzitól. A képsorok újabb tanúbizonyságot adnak arról, hogy a két pilóta milyen jó kapcsolatot alakított ki.

Az élet úgy hozta, hogy a tavalyi szezon végén pont két csapattárs, az egyaránt az Alfa Romeónál versenyző Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi búcsúzott a Forma-1-től, utóbbi esetében legalábbis egy időre mindenképpen. A két pilóta közismerten jó viszonyt ápolt egymással, az idényzáró szép szavakkal méltatták egymást, és még sisakot is cseréltek.

A Räikkönen-család és Giovinazzi búcsúja

Azonban viszonyukat talán mindennél jobban megmutatja egy szombaton kikerült videó, amikor talán utoljára beszéltek egymással csapattársakként. A képsorok minden bizonnyal az Abu-dzabi Nagydíj utáni órákban készültek, és semmiképpen sem mondható el, hogy csak a kötelező szöveget tudták le.

Olyannyira, hogy nemcsak Räikkönen, hanem családja is elbúcsúzott Giovinazzitól.

Persze az elválás valójában nem volt végleges, hiszen a videó elején 2007 világbajnoka azt magyarázta lányának, a 4 éves Riannának, hogy „találkozni fogunk Antonióval”, mire utóbbi kijelentette, hogy „a nyáron el fogtok jönni a házamba”. Räikkönen egyértelművé tette, hogy Olaszországról van szó, aztán azzal lelkesítette gyerekét – aki úgy tűnik, már ennyi idősen is bizonyos szinten megérti az angol nyelvet –, hogy „rengeteg pizzát ehetünk majd”.

A 42 éves versenyző utána arra kérte lányát, hogy „köszönj el Antoniótól, és kívánj neki boldog karácsonyt és boldog új évet”. Rianna és Giovinazzi megölelték egymást, és az olasz versenyző egy puszit is adott a kislány hajára. Ezt követően ő is kellemes karácsonyt kívánt neki, majd azzal engedte útjára, hogy „ne felejts el karácsonyi ajándékokat kérni”.

Erre persze kitört a nevetés, bár Räikkönen a maga visszafogott módján inkább csak elmosolyodott.

A finn pilóta ezután biztonságos hazautat kívánt utolsó F1-es csapattársának, és biztosította őt arról, hogy hívni fogják őt. Giovinazzi ezt azzal viszonozta, hogy „élvezzétek a Maldív-szigeteket”. Eközben Räikkönen felesége, Minttu egy ölelés kíséretében szintén minden jót kívánt a 28 esztendős versenyzőnek, aki a videó legvégén fiukat, a 7 éves Robint is átölelte.

A két pilóta remek viszonyt alakított ki az elmúlt három évben Forrás: Xavi Bonilla / DPPI

Räikkönen és Giovinazzi három éven keresztül voltak csapattársak az Alfa Romeónál. F1-es karrierjük teljesen különböző szakaszában kellett közösen dolgozniuk, hiszen míg előbbi utolsó éveit töltötte az F1-ben, addig utóbbi a 2017-ben teljesített két futamától eltekintve 2019-ben volt újonc a sportágban. Jó viszonyuk annak ellenére megmaradt, hogy a pályán akadtak olyan jelenetek, amelyek akár konfliktust is előidézhettek volna köztük. Portugáliában a finn pilóta hátulról nekiment csapattársának (bár itt csak a vétkes járt pórul), míg Törökországban az olasz pilóta nem engedte el a finnt, amivel vélhetően a pontszerzéstől fosztotta meg.