Társoldalunk:

Hamilton két hónap hallgatás után megtörte a csendet, és üzent a világnak

2022.02.05. 19:50

Lewis Hamilton a tavalyi szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj óta nem nyilatkozott és nem posztolt a közösségi oldalain, a lassan két hónapja tartó csendet azonban most megtörte.

A 2021-es szezon végjátéka és a vb-cím vitatott körülmények között történő elvesztése óta teljes hallgatásba burkolózott Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnoka, ami miatt sokan már azt találgatták, hogy látjuk-e még valaha őt a Forma-1-ben. Főnöke, Toto Wolff is csak remélni tudta, hogy pilótája a történtek miatti kiábrándultságában nem akasztja szögre a sisakját. Hogy folytatja-e, azt ugyan még nem erősítette meg, de az alábbi posztból erősen erre lehet következtetni.

Hamilton egy, a Grand Canyonban készült fotót posztolt Instagramján a következő üzenettel: Eltűntem, de most visszatértem!” 

Hamilton először szólalt meg nyilvánosan az Abu-dzabi Nagydíj után Jenson Buttonnak adott interjú óta, ez az üzenet pedig eléggé egyértelmű utalásnak tűnik arra, hogy a hétszeres világbajnok nem hagy fel a versenyzéssel, és az idén még biztosan a Forma-1-es mezőny tagja lesz. 

Eközben zajlik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálata, amely meghatározza, hogy milyen változások szükségesek ahhoz, hogy elkerüljék a tavaly Abu-dzabiban történtek megismétlődését, és eldöntse, hogy a Hamiltont két döntésével is kiszolgáltatott helyzetbe hozó Michael Masi maradjon-e a Forma-1 versenyigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK