Társoldalunk:
Hírlevél

A Haas mutatta be elsőként idei F1-es autóját

2022.02.04. 12:44

A Haas F1 Team bemutatójával hivatalosan is elkezdődött a Forma-1-es szezon bemelegítése. 

A nagyobb borításon főként a fehér szín dominál, kékkel és pirossal kiemelve az autó vonalvezetését. Az escetvonások a csapat fő szponzorának, az orosz Uralkalinak a színeit tükrözik vissza, a többi támogató neve oldalt kapott helyet. 

Szép lett a Haas idei autója - GalériaForrás: Haas F1 Team

A Haas idén is a Mick Schumacher és Nyikita Mazepin párossal vág neki a szezonnak, a Günther Steiner csapatfőnök leszögezte: idén se lesz első és második számú versenyző a csapatnál, egyenlő esélyekkel és feltételekkel kezelik Schumachert és Mazepint.

A csapat hivatalos sajtótájékoztatóján Steiner hangsúlyozta: Nem várok el lehetetlent a pilótáktól, a legfontosabb, hogy pontokat gyűjtesenek.

Kiemelték, miszerint továbbra is csak szimulációs adatok állnak rendelkezésükre, így egyelőre nem tudják megmondani, hogy a mezőny autói közelebb kerülnek-e majd egymáshoz. 

Gene Haas, az istálló tulajdonosa elismerte, hogy "nem volt könnyű végignézni a tavalyi szezont",amit pont nélkül zártak egy elmaradott fejlesztésű autóval és két újonc versenyzővel. Mindez azt is jelenti, hogy korán elkezdték a 2022-es versenygép fejlesztését, és, ahogy fogalmazott:

"Itt az ideje annak, hogy optimisták lehessünk, a befektetett munka és erőfeszítés, amit a csapat minden egyes tagja tett, reméljük, látható lesz majd a versenypályán mutatott teljesítményünkön is."

Forrás: Haas F1 Team