Társoldalunk:
Hírlevél

Russell volt főnöke ezért reméli, hogy Hamilton nem vonul vissza

2022.02.02. 08:56

Jost Capito, a Williams F1-es istállójának csapatfőnöke reméli, hogy Lewis Hamilton az idei szezonban is folytatni fogja a versenyzést, George Russellt pedig képesnek tartja arra, hogy felvegye a versenyt a hétszeres világbajnokkal és Max Verstappennel.

Miközben rohamosan közeledik az idei szezon rajtja, a barcelonai tesztelés pedig alig több mint húsz nap múlva kezdetét veszi, továbbra sem érkezett megerősítés a Mercedestől vagy Lewis Hamiltontól a hétszeres világbajnok jövőjét illetően. Hamilton szerződéssel rendelkezik az idei évre, de miután a tavalyi szezonzáró óta nem adott hírt magáról, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig szintén csak remélni tudta, hogy a történtek miatt nem hagy fel a versenyzéssel, a jövője folyamatos beszédtémát szolgáltat. Amennyiben pedig a visszavonulás mellett dönt, annak bizonyos szempontból George Russell lenne a legnagyobb vesztese.

Hamilton továbbra is hallgatForrás: AFP/Umit Bektas

Russell három Williamnsél töltött idény után az idei szezonra kapta meg a lehetőséget, hogy egy Mercedesben bizonyítson, mindezt ráadásul egy hétszeres világbajnok oldalán tegye. Ám ez csak akkor fog megvalósulni, ha Hamilton folytatja a versenyzést. Jost Capito, a grove-i istálló csapatfőnöke bízik benne, hogy folytatni fogja, mert így Russellnek lesz esélye legyőzni őt.Rossz lesz George-nak, [ha Hamilton nem tér vissza], mert akkor nem fogja tudni megverni őt, és szerintem szeretné ezt megtenni"nyilatkozta a 63 éves szakember a német RTL-nek.

Capito szerint ugyanis Russellnek nem kell majd alkalmazkodási idő, hanem azonnal gyors lesz. „Szerintem harcolhat Verstappennel, ebben biztos vagyok. Rögtön elsőre nagyszerűen fog teljesíteni, ami kihívás lesz Hamiltonnak. Izgalmas lesz követni a kettejük közötti csatát" – tekintett előre.

A 23 esztendős brit pilótát a holland világbajnokkal összehasonlítva jelentős különbségeket vehetünk észre, ám Capito szerint ez nem lesz hátrány a Mercedes újdonsült versenyzőjének. Russellnek teljesen más a karaktere, de nem is kell olyannak lennie, mint Verstappen. Nem kell ugyanolyan személyiséggel rendelkeznie, hogy keményen versenyezzen. Mentálisan erős, és nem könnyű lenyűgözni. Már akkor is ez volt a helyzet, amikor még nem volt annyira jó, mint most. Az új kihívásokkal együtt fejlődik, anélkül, hogy megtörne a nyomás alatt" – dicsérte a tavaly első dobogós helyezését megszerző pilótát.

Russell végre egyenlő feltételek mellett küzdhetne meg HamiltonnalForrás: AFP/John Thys

Russellnek ráadásul az is könnyítheti a helyzetét, hogy már jól ismeri a Mercedest (2017 óta rendszeresen tesztel a csapattal), illetve manapság már a szimulátorban nagyon jól fel lehet készülni. Ez nem igazán új csapat a számára. Valamint a szimulátorban is jól dolgozik, jól használja arra, hogy fejlessze magát. Amikor beül az új autóba, az nem fog újnak érződni a számára, mert már több ezer kilométert megtett benne a szimulátorban" – magyarázta Capito.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK