Társoldalunk:
Hírlevél

Kikészíti a gyűlöletkampány az FIA versenyigazgatóját

2022.02.01. 10:16

Egyre inkább valóságosnak tűnik a feltételezés, hogy menesztik az FIA versenyigazgatóját az Abu-Dzabiban történt ellentmondásos döntései miatt. Az egyesület főtitkára, Peter Bayer elismerte: a közvélemény gyűlölete mély ütést mért Michael Masira.

A versenyigazgatót 2019-ben Charlie Whiting tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után nevezték ki. Az ausztrál az elmúlt két évben észrevétlenül végezte a munkáját, de 2021-ben a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti csatát eldöntő szezonzáró futamon a vitatható döntései miatt mindenhol címlapra került.

Azóta is folyamatosan kritizálják, a közösségi médiában pedig kialakult körülötte egy gyűlölet kampány is, ami odáig fajult, hogy sokan a fejét követelik.

Michael MasiForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi - Formula 1

"Versenyigazgatóként ritkán váltasz ki szimpátiát az emberekből. Ami viszont már elviselhetetlenné vált, az a közösségi médiából zúduló, soha véget nem érő bosszúhadjárat. Hasonló történt Nicholas Latifivel aki halálos fenyegetéseket is kapott, amikor a Williams versenyzője lett" - mondta Peter Bayer arra utalva, hogy egyesek inzultálták a nagy port kavaró biztonsági autós fázist a balesetével kiváltó kanadai pilótát.

Michael nincs jelen semmilyen közösségi oldalon, mégis elviselhetetlen a gyűlölet, ami őt éri nap mint nap.

"A beszélgetéseink során biztosítottam róla, hogy az FIA kiáll mellette, és semmilyen körülmények között sem hagyjuk magára. Továbbra is szeretnénk együtt dolgozni vele, de meg kell értenie, hogy ki kell vizsgálnunk a történteket" - tette még hozzű Bayer.

Az FIA egyelőre nem jelentette be, hogy Masi a 2022-es idényre marad-e a posztján, de a versenyigazgatói feladatokkal és a vele való kommunikációval kapcsolatban mindenképp lesznek változások.

Forrás

KAPCSOLÓDÓ CIKK