Társoldalunk:
Hírlevél

Wolff megbánta, hogy belement a sárdobálásba a Red Bull csapatfőnökével

2022.01.29. 12:15

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megbánta, hogy a sajtón keresztül szópárbajozott Red Bull-os kollégájával, és elárulta, hogy felesége sem nézte jó szemmel, amit csinált.

A tavalyi szezont nemcsak a pályán, hanem azon kívül is színesítette a Red Bull és a Mercedes párharca, ami nem egyszer igen éles szóváltásba torkollt a sajtón keresztül, főként a két csapatfőnök, Toto Wolff és Christian Horner között, akik számtalan vitás kérdésben odamondogattak a másiknak. Mindez végül olyan méreteket öltött, hogy már Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója is felszólalt és jelezte a feleknek, az idei szezonra nem ártana elásniuk a csatabárdot, mert túl messzire mentek. Wolff most elismerte, hogy részéről ez valóban így volt.

Izzott közöttük a levegőForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

Az ellenségeskedés a két csapatfőnök között már a szezon meglehetősen korai szakaszában elindult a hajlékony szárnyak miatt, majd a későbbiekben csak fokozódott. A dolgok ülepedésével azonban elülni látszanak a hullámok, amit Wolff Formule1.nl-nek adott nyilatkozata is mutat.

„Igazán bánom – utalta arra, hogy a 2021-es szezonig barátinak mondható kapcsolata elmérgesedett Hornerrel. – Mindig próbálok professzionális maradni és így is megközelíteni a dolgokat, de egy ponton nagyon is személyeskedéssé fajult ez kettőnk között, ez igaz. Azt mondta nekem hogy »fogjam be«, én pedig azzal reagáltam erre, hogy szószátyárnak neveztem, aki túl sokat szerepel a kamerák előtt. Nem kellett volna ezt mondanom. Ez egy professzionális kapcsolat, és még a legádázabb ellenségünknek is van egy legjobb barátja, úgyhogy tisztelnünk kell őt, még ha kemény párharcot is vívunk egy professzionális környezetben."

Susie Wolff koppintott a férje fejéreForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Wolff azt is elárulta, hogy felesége, Susie Wolff volt az, aki otthon megdorgálta és figyelmeztette, hogy nem kellene belemennie az adok-kapokba. „Susie világosan rámutatott és azt mondta, »Miért mész bele ilyen párbeszédekbe? Próbálsz nyerni, tartsd ezt tiszteletben! Még ha valaki ezt az utat is választja, neked nem kell.« Ezt hívják női szociális érzékenyégnek – nevetett Wolff. – Bennünk, férfiakban olykor túlrengenek a hormonok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK