Sürgős értekezletet hívtak össze az F1-et érintő kérdésekről

Forma-1, Spanyol Nagydíj, rajt
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: A general view of the race start showing Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem volt betervezve, de jövő hét csütörtökön (február 3-án) sürgősségi megbeszélést tart a Motorsport VIlágtanács. Feltehetően a versenyigazgató és a sprintfutamok jövője is terítékre kerül.

A Motorsport Világtanács jövő hét csütörtökre, február 3-ra előre nem tervezett, kiemelt prioritású értekezletet hívott össze a szakági berkekben jó kapcsolatokkal rendelkező Dieter Rencken információi szerint. Erről a RacingNews365.com oldalán írt, hozzátéve, hogy a közelmúltban nem tartottak személyes találkozót sürgős megoldást igénylő ügyekben sem, helyette online szavaztak.

Megbeszélést tartanak a Forma-1 kérdéseiről február elején Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Évente néhány alkalommal rendeznek ilyen megbeszélést, a motorsport mindegyik kategóriájának kérdései terítékre kerülnek. Ezúttal vélhetően téma lesz a Forma-1-gyel kapcsolatban a sprintfutamok jövője, mivel néhány csapat elkaszálhatja őket 2022-ben, ha nem kapják meg a kívánt költségkeret-bővítést az extra kiadásokra hivatkozva. Utóbbit a nagycsapatok erőltetik, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull.

Szintén valószínű, hogy szó esik Michael Masi versenyigazgató sorsáról, aki a tavalyi szezonzárón hozott döntéseivel akaratlanul is hatást gyakorolt a bajnoki küzdelem kimenetelére.

Az FIA már elindított egy vizsgálatot, hogy részletesen feltárja az eseményeket, de ennek eredményeit csak később, közvetlenül a szezonnyitó előtt hozzák majd nyilvánosságra. Azt nem tudni, Masi sorsát mennyire befolyásolhatja a jövő heti megbeszélés, akit a Mercedes állítólag szeretne elmozdítani a pozíciójából.

A Motorsport Világtanács ülésén először lesz jelen az FIA decemberben kinevezett új elnöke, Mohammed bin Szulajm. A 28 fős testület tagjai között megtalálhatók a motorsport-szövetségek képviselői, az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa, vagy épp a versenyzőket képviselő Tom Kristensen, aki rendkívül sikeres karriert futott be a hosszútávú versenyzésben.