Vágólapra másolva!
Újabb két csapat, az Alpine és az Alpha Tauri is bejelentette, hogy mikor mutatja be idei autóját. A McLaren ezt már korábban megtette, most pedig először indította be a motort az új versenygépben.

Január vége általában arról szól a Forma-1-ben, hogy a csapatok sorra jelentik be, hogy mikor leplezik le az adott évi autót. Nincs ez másképp idén sem: az Aston Martin, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes után újabb két istálló, nevezetesen az Alpine és az Alpha Tauri esetében derült ki az időpont.

Az eddig bejelentett bemutatók közül az Alpine-é lesz az utolsó

A francia istálló február 21-én, azaz két nappal a hivatalosan nem tesztelésnek nevezett barcelonai felkészülés megkezdése előtt tárja a nyilvánosság elé az A522-est. Egyéb részleteket nem árultak el a bemutatóról, vagyis nem lehet tudni, hogy lesz valamilyen rendezvény, vagy csak képeket és rendereket tesznek közzé az autóról,

de az Alpine, illetve a korábbi Renault az elmúlt években utóbbit választotta.

Ami a felállást illeti, a pilótapáros nem változott, vagyis idén is Esteban Ocon és Fernando Alonso fog megküzdeni a pályán. A spanyol versenyző nem titkolt célja, hogy megszerezze a harmadik világbajnoki címét, ehhez azonban még a tavalyi, viszonylag biztató évhez képest is nagyot kellene előrelépniük. Magáról az autóról, illetve a Renault erőforrásáról mindenesetre biztató hírek érkeztek korábban.

A pilótákkal ellentétben a vezetés összetétele változott, illetve várhatóan változni fog.

Marcin Budkowski ügyvezető, valamint az eddig tanácsadóként tevékenykedő Alain Prost is távozott az enstone-i alakulattól. Előbbi helyére a pletykák szerint az Aston Martint elhagyó Otmar Szafnauer érkezhet, aki hivatalosan is betöltheti a csapatfőnöki pozíciót.

Az Alpine legnagyobb tavalyi riválisa, az Alpha Tauri egy héttel korábban érkezik, mint az A522-es. Az AT03-ast egészen pontosan február 14-én délben leplezik le, de hogy pontosan milyen körülmények között, azt a faenzai alakulat esetében sem lehet tudni.

Valentin-napon érkezik az új Alpha Tauri

Az ezen a néven harmadik évét megkezdő istállónál lényegében semmi nem változik a pozíciókat illetően. Pierre Gasly és Cunoda Juki is maradt a csapatnál, ám előbbi minden bizonnyal feljebb szeretne lépni, míg utóbbi vélhetően azért fog küzdeni, hogy jövőre is a mezőny tagja legyen. Az biztos, hogy a 21 éves versenyző nem engedhet meg magának még egy olyan idényt, mint a tavalyi.

A McLaren MCL36-osban beindították a motort

A McLarenről már több mint egy hete lehet tudni, hogy február 11-én mutatják be az MCL36-os kódjelű modellt. A wokingi istálló hétfőn újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen először indították be a kocsit hajtó Mercedes-motort. Az eseményről videót is készítettek, aminek tanúsága szerint Andreas Seidl csapatfőnök, valamint Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója is részt vett az eseményen.

Az eddig bejelentett időpontok

CsapatIdőpont
Aston MartinFebruár 10.
McLarenFebruár 11.
Alpha TauriFebruár 14.
FerrariFebruár 17.
MercedesFebruár 18.
AlpineFebruár 21.