Horner is azt szeretné, hogy Hamilton folytassa a versenyzést

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives during the third practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 3, 2021, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner reméli, hogy Hamilton a visszavonulás helyett a versenyzés folytatását választja. A sportértékét tekintve a legjobbnak nevezte az előző szezont a Forma-1 utolsó 3-4 évtizedében.

Ritkán kínál olyan forró témát a Forma-1 holtszezonja, mint a Lewis Hamilton jövőjét övező bizonytalanság. A hétszeres világbajnok versenyző a tavalyi szezonzáró óta kerüli a nyilvánosságot, az őt legalább kicsit személyesen is ismerők pedig találgatnak, hogy 2022-ben rajthoz áll-e a Mercedesszel.

Az őt legyőző Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner abban bízik, hogy igen.

– nyilatkozta a World is One News-nak adott interjúban. – Még mindig elképesztő szinten vezet."

Hamilton négy vb-címet szerzett egymás után, de Verstappen 2021-ben legyőzte Forrás: AFP/Joe Klamar

„De ő választ. Az ő karrierjéről van szó, ő dönt róla, ezért biztosra veszem, hogy az alapján dönt, mi a legjobb neki, mit akar csinálni. Ez nem ránk tartozik."

Mint ismert, Hamilton azért hallgat, mert a versenyigazgató sajátos döntéseket hozott a biztonsági autóval a vb-címről döntő idényzáró legvégén és kifosztottnak érzi magát emiatt. A 37 éves pilóta visszavonulását néhányan valós lehetőségnek látják, de a szakemberek többsége arra számít, folytatja a versenyzést és megpróbál visszavágni.

Horner szerint a tavalyi szoros csatából az egész Forma-1 profitált. „A sport a versengésről szól. Amikor ugyanaz nyer folyamatosan, veszít a vonzerejéből. – mondta. – Nagy rivalizálás volt a két csapat és a két versenyző között, mindegyik nagydíjon nüanszok döntöttek. A sportértéket tekintve szerintem ez volt a legjobb éve a Forma-1-nek az elmúlt 30-40 évben." Utóbbi benyomására nyilván erősen hat, hogy csapata nyerte meg a bajnoki küzdelmet.