Társoldalunk:
Hírlevél

Horner is azt szeretné, hogy Hamilton folytassa a versenyzést

2022.01.28. 08:04

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner reméli, hogy Hamilton a visszavonulás helyett a versenyzés folytatását választja. A sportértékét tekintve a legjobbnak nevezte az előző szezont a Forma-1 utolsó 3-4 évtizedében.

Ritkán kínál olyan forró témát a Forma-1 holtszezonja, mint a Lewis Hamilton jövőjét övező bizonytalanság. A hétszeres világbajnok versenyző a tavalyi szezonzáró óta kerüli a nyilvánosságot, az őt legalább kicsit személyesen is ismerők pedig találgatnak, hogy 2022-ben rajthoz áll-e a Mercedesszel. 

Az őt legyőző Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner abban bízik, hogy igen.

Egyértelműen azt remélem, hogy Lewis marad [versenyezni] az idei évre.– nyilatkozta a World is One News-nak adott interjúban. – Még mindig elképesztő szinten vezet."

Hamilton négy vb-címet szerzett egymás után, de Verstappen 2021-ben legyőzteForrás: AFP/Joe Klamar

„De ő választ. Az ő karrierjéről van szó, ő dönt róla, ezért biztosra veszem, hogy az alapján dönt, mi a legjobb neki, mit akar csinálni. Ez nem ránk tartozik."

Mint ismert, Hamilton azért hallgat, mert a versenyigazgató sajátos döntéseket hozott a biztonsági autóval a vb-címről döntő idényzáró legvégén és kifosztottnak érzi magát emiatt. A 37 éves pilóta visszavonulását néhányan valós lehetőségnek látják, de a szakemberek többsége arra számít, folytatja a versenyzést és megpróbál visszavágni.

Horner szerint a tavalyi szoros csatából az egész Forma-1 profitált. „A sport a versengésről szól. Amikor ugyanaz nyer folyamatosan, veszít a vonzerejéből. – mondta. – Nagy rivalizálás volt a két csapat és a két versenyző között, mindegyik nagydíjon nüanszok döntöttek. A sportértéket tekintve szerintem ez volt a legjobb éve a Forma-1-nek az elmúlt 30-40 évben." Utóbbi benyomására nyilván erősen hat, hogy csapata nyerte meg a bajnoki küzdelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK